to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:31 | 24.10.2021

Πολιτική

Γ. Σαρακιώτης: Με Αλέξη Τσίπρα είχαμε 27% αύξηση στις αποδοχές των νέων – Δύο χρόνια τώρα μηδέν

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» με τη Χριστίνα Βίδου και τον Κώστα Παπαχλιμίντζο, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας την επικαιρότητα


Αρχικά, αναφερόμενος στο ζήτημα του εμβολιασμού μεταξύ άλλων τόνισε:

«Όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει εμβολιαστεί. Αντίστοιχα, προκύπτει ένα μείζον ερώτημα το οποίο δε μας έχει απαντήσει ο Πρόεδρος της Βουλής. Έχει εμβολιαστεί ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.; Γιατί αν πιστέψω το Βήμα και την Καθημερινή, όπου σε ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι υπάρχουν Βουλευτές της Ν.Δ., μη εμβολιασμένοι, προκύπτει ένα σοβαρό ζήτημα. Αν δεν μπορεί η Κυβέρνηση να πείσει τους Βουλευτές της ΝΔ να εμβολιαστούν πως περιμένουμε να πεισθεί η ελληνική κοινωνία; Καλό λοιπόν θα ήταν να απαντήσει και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τασούλας, ποιοι είναι αυτοί οι Βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι δεν είναι εμβολιασμένοι…»

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες εξαγγελίες του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα για τους νέους, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπενθύμισε την αύξηση των μισθολογικών απολαβών τους κατά 27% την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής:

«Οι νέοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτός που αύξησε τις απολαβές τους κατά 27% ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Όταν κατήργησε τον ντροπιαστικό και επονείδιστο υπό-κατώτατο μισθό, που είχε θεσπίσει η Ν.Δ., επιτεύχθηκε 27% αύξηση στις αποδοχές τους, ενώ με δύο χρόνια Κυβέρνηση Ν.Δ., ποια είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού; Μηδέν. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ε.Ε., που αυτά τα δύο χρόνια δεν έχει αυξηθεί ο κατώτατος μισθός ούτε ένα ευρώ.»

​Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας, άσκησε κριτική στον τρόπο διαχείρισης του τετάρτου κύματος της πανδημίας από την Κυβέρνησης τονίζοντας τα εξής:

«Είναι σε όλους ξεκάθαρο ότι η Ν.Δ. έχει πετάξει λευκή πετσέτα στη διαχείριση της πανδημίας, όπως ανέφερε και ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν έχουν κανένα σχέδιο και κανέναν επικαιροποιημένο υγειονομικό σχεδιασμό. Για το γεγονός ότι έχει βαλτώσει ο εμβολιασμός, δεν ευθύνεται κανένας. Ευθύνεται και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε λίγο θα μας πουν ότι ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και για την αύξηση των τιμών στο φυσικό αέριο, στο πετρέλαιο και στο ψωμί. Για όλες τις αυξήσεις φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τις απώλειες 15.000 ανθρώπων φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, για το γεγονός ότι έχουμε φθάσει στα 3.500 κρούσματα ημερησίως φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από ανίκανοι, δεν έχουν ούτε το σθένος να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για ότι συμβαίνει στη χώρα μας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)