to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:07 | 23.10.2021

Πολιτική

Συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων για τη δολοφονία του 20χρονου στο Πέραμα

«Τον τελευταίο καιρό, πληθαίνουν τα περιστατικά που επιλέγουν να αναβαθμίσουν, πυροβολώντας αδιακρίτως μέσα σε γειτονιές και κεντρικούς δρόμους της Αθήνας»


Σε συγκέντρωση αυτήν την ώρα (9 το βράδυ του Σαββάτου) καλεί η «Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη» στην πλατεία Εξαρχείων μετά το αιματηρό περιστατικό όπου 20χρονος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.

«Ως κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας και ειδικά των Εξαρχείων, γνωρίζουμε καλά τις δολοφονικές μεθόδους της αστυνομίας μέσα στις γειτονιές μας. Από τα face-control και τις απειλές ως τους ξυλοδαρμούς και τις εξευτελιστικές προσαγωγές όσων δε γεμίζουν το μάτι των ένστολων τραμπούκων, ο τρόπος δράσης τους είναι γνωστός σε όλες και όλους μας.

Ωστόσο τον τελευταίο καιρό, πληθαίνουν τα περιστατικά κατά τα οποία επιλέγουν να αναβαθμίσουν, πυροβολώντας αδιακρίτως μέσα σε γειτονιές και κεντρικούς δρόμους της Αθήνας (πλατεία Βάθης, Μάρνη κτλ), παραβαίνοντας ακόμα και την ίδια τους την “εκπαίδευση”.

Λειτουργούν σαν σερίφηδες μέσα στις πόλεις που βασανίζονται από τις κοινωνικές και ταξικές ανισότητες και την ακραία φτωχοποίηση, με την ανθρώπινη ζωή να μετράει όλο και λιγότερο.

Ταυτόχρονα, όσο διάφοροι επιφανείς φίλοι και γνωστοί της εκάστοτε εξουσίας απολαμβάνουν εξόφθαλμα κάθε είδους ευνοϊκή μεταχείριση και ασυλία, άλλοι καταλήγουν ελαφρά την καρδία στα κρατητήρια ή δολοφονούνται εν ψυχρώ» αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κάλεσμα.

Οι διοργανωτές καταλήγουν αναφέροντας πως «σε αυτή την πλέον αστυνομοκρατούμενη γειτονιά της Αθήνας, γνωρίζουμε καλά τα αποτελέσματα των μεθόδων αυτών. Από τους δολοφονημένους από την Ελληνικη Αστυνομία Γρηγορόπουλο και Καλτεζά, ως τους εκατοντάδες ξυλοδαρμούς διαδηλωτών κάτω από τα σπίτια μας και τις αθρόες προσαγωγές στο σωρό αστέγων και μεταναστών, μας είναι ξεκάθαρο πως η αστυνομία δολοφονεί όσο οι κυρίαρχοι μας κλέβουν τη ζωή».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)