to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:42 | 23.10.2021

Πολιτική

Τους τρομάζουν και οι στίχοι του Ελύτη: Η ΝΔ είδε «απειλή» από το «θα λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση» του Σ. Αλεξίου

Ακόμα και οι στίχοι του Ελύτη τρομάζουν τη Νέα Δημοκρατία, που είδε ως ...απειλή τη φράση «να αγωνιστούμε για να τους κάνουμε παρελθόν, να αγωνιστούμε "για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση"» που χρησιμοποίησε ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, με αναφορά στον στίχο του Ελύτη, στην έναρξη του 2ου συνεδρίου της - «Αν δεν ήταν μεγάλη ντροπή θα ήταν απλώς για γέλια» το σχόλιο της Όλγας Γεροβασίλη για την ανακοίνωση της ΝΔ


Η φράση του Σωτήρη Αλεξίου στο κλείσιμο της ομιλίας του στην έναρξη του 2ου Συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως... κινητοποίησε σύνδρομα καταδίωξης σε κάποιο στέλεχος της ΝΔ που έβγαλε διά του γραφείου Τύπου και σχετική ανακοίνωση μιλώντας για «απειλές εναντίον της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης».

«Ο Πρόεδρος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ απειλεί ότι “θα τους διώξουμε και θα πάρουν τα όνειρα εκδίκηση” αναφερόμενος στη νόμιμα εκλεγμένη Κυβέρνηση και χρησιμοποιώντας τον Ελύτη για να προμοτάρει την χολερική-ρεβανσιστική λογική του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Τσίπρα στην πρώτη σειρά να τον χειροκροτάει», γράφει στην...τρομαγμένη ανακοίνωσή της η κυβερνώσα παράταξη, που διαπιστώνει κατόπιν πως... «ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει με φόρα στην άθλια, διχαστική και μισαλλόδοξη ρητορική του 2011»

«Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τη χρήση του στίχου του Οδυσσέα Ελύτη (θα λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση) από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ήταν προϊόν ακαλλιέργητου νου», όπως επισήμανε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία «αν δεν ήταν μεγάλη ντροπή θα ήταν απλώς για γέλια» όπως σημειώνει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Η ομιλία του Σωτ. Αλεξίου στο συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Η ανακοίνωση της ΝΔ το απόγευμα της Παρασκευής ανέφερε συγκεκριμένα:

«Ο Πρόεδρος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ απειλεί ότι “θα τους διώξουμε και θα πάρουν τα όνειρα εκδίκηση” αναφερόμενος στη νόμιμα εκλεγμένη Κυβέρνηση και χρησιμοποιώντας τον Ελύτη για να προμοτάρει την χολερική-ρεβανσιστική λογική του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Τσίπρα στην πρώτη σειρά να τον χειροκροτάει.  Στο ίδιο μοτίβο και η κ. Γεροβασίλη, η οποία αναπαράγει το αντίστοιχης λογικής σποτάκι της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βέττας απειλεί ότι “έρχονται οι πέτρες”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει με φόρα στην άθλια, διχαστική και μισαλλόδοξη ρητορική του 2011. Δυστυχώς όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ και ευτυχώς για τη χώρα, το 2021 ούτε είναι, ούτε γίνεται 2011. Φυσικά δεν περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τις εν λόγω δηλώσεις που ο ίδιος ο αρχηγός του χειροκροτάει ενθουσιασμένος!

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όσο περισσότερο ξεμένει από επιχειρήματα, τόσο περισσότερο θα μας το υπενθυμίζει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)