to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μπροστά για την κοινωνία

Το συνέδριο της Νεολαίας Σύριζα γίνεται μέσα σε μια εποχή που κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ η συμμετοχή των νέων στα κοινά.


Η πλειοψηφία των πολιτών βιώνει μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητα της,η πανδημία,η οικονομική κρίση και ο σκληρός  νεοφιλελευθερισμός έχει φτάσει την κοινωνία και ιδιαίτερα την νέα γενιά σε ένα αδιέξοδο.

Στην Ελλάδα του 2021,εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αδυνατούν να βγάλουν εις πέρας μέχρι και τα βασικά λόγω της σταθερά αυξανόμενης ακριβείας μέσα σε ένα πλαίσιο μισθών πείνας.Εν έτη 2021,ένας νέος άνθρωπος δεν μπορεί να βρει εργασία στο αντικείμενο που έχει σπουδάσει,δεν μπορεί να ανοίξει ένα νοικοκυριό με τ@ συντροφ@ του,δεν μπορεί καν μέσα σε αυτά τα πλαίσια να μπορέσει να αλλάξει κάτι στην χώρα του και για αυτό πλέον μεγάλο ποσοστό των νέων μεταναστεύει στο εξωτερικό,πως άλλωστε να μην πάρουν μια τέτοια απόφαση όταν η κυβέρνηση της ίδιας τους της χώρας αδιαφορεί και σε κάθε δύσκολη στιγμή τους στοχοποιεί;
Η

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 και μετά βίωσε δύσκολες ανακατατάξεις και χρειάστηκε να κάνει μια νέα αρχή,αποδεικνύοντας όμως πως η ριζοσπαστική αριστερά μπορεί να συσπειρώσει την νεολαία στους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο.

Καθημερινά πλέον η οργάνωση δυναμώνει με την στήριξη των μαθητών,των φοιτητών και των εργαζομένων. Οι νέοι άνθρωποι απογοητευμένοι από μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν τους δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουν στον τόπο τους αλλά τους κατηγορεί για καθετί που συμβαίνει με την έξαρση της πανδημίας,αποφασίζουν να πάρουν θέση,να εκφραστούν και να δραστηριοποιηθούν απέναντι στον νεοφιλελεύθερο συντηρητισμό.

Η νεολαία της ριζοσπαστικής αριστεράς μέσα από τον διάλογο και τους αγώνες,δημιουργεί μια ισχυρή γροθιά νέων ανθρώπων,μια γροθιά απέναντι στον σκληρό καπιταλισμό,στην αστυνομική αυθαιρεσία,στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και στα φασιστικά φαινόμενα.

Μέσα από το συνέδριο αυτό,η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βγει ανανεωμένη και πιο δυνατή,μέσω του δημοκρατικού διαλόγου,των προτάσεων και των πρωτοβουλιών που ήδη αποτελούν αναφαίρετα στοιχεία της νεολαίας της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Το συνέδριο αυτό θα δώσει την ώθηση για την συνέχεια της συσπείρωσης της νέας γενιάς στους κοινωνικούς αγώνες για την παιδεία,την υγεία,το περιβάλλον και την εργασία μέσα από την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσουν τα όνειρα να πάρουν εκδίκηση!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)