to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:15 | 22.10.2021

Πολιτική

Στην Αθήνα στις 28 και 29 Οκτωβρίου η Μέρκελ

Θέματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής και η οικονομική συνεργασία, των δύο χωρών στο επίκεντρο των επαφών της Γερμανίδας πολιτικού


Στην Αθήνα, θα βρίσκεται στις 28 και 29 Οκτωβρίου η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Όπως γνωστοποίησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, η Γερμανίδα καγκελάριος θα επισκεφθεί τη χώρα μας στο πλαίσιο της «στενής -και σε πνεύμα εμπιστοσύνης- συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

Η ίδια εξήγησε ότι υπάρχουν πολλά θέματα κοινών συμφερόντων, όπως η αντιμετώπιση των προκλήσεων σχετικά με το Κλίμα, η Υγεία και η Μετανάστευση, στα οποία η Γερμανία και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.  Η κ. Μέρκελ θα έχει την Πέμπτη (28/10) το βράδυ δείπνο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα συναντηθεί και την Παρασκευή (29/10) στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κοινή συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί για τις 12:30.

Κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, θέματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής και η οικονομική συνεργασία, πρόσθεσε η κυρία Ντέμερ.

Η καγκελάριος, την Παρασκευή, θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ θα συναντήσει και νέους εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το μεταναστευτικό θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα των συναντήσεων, η κ. Ντέμερ αναφέρθηκε στις προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ σχετικά με την δευτερογενή μετανάστευση, τόνισε ωστόσο ότι δεν επιθυμεί να προκαταλάβει το περιεχόμενο των συνομιλιών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)