to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:26 | 21.10.2021

Πολιτική

Ο Κυρ. Μητσοτάκης πρώτα έκοψε χιλιάδες από τα ΑΕΙ, τώρα πανηγυρίζει που πήγαν περισσότεροι στα δημόσια ΙΕΚ

Ο πρωθυπουργός της χώρας παίζει με την αγωνία των νέων ανθρώπων να μορφωθούν, να βρουν μια δουλειά, να χαράξουν το μέλλον τους. Αφού, με το νόμο Κεραμέως και την «Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής» έκοψε δεκάδες χιλιάδες νέους από την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, τώρα πανηγυρίζει με ανάρτησή του επειδή διπλάσιος αριθμός μαθητών (αναγκάστηκε να) πάει φέτος στα δημόσια ΙΕΚ


Κοντά σε πολλά άλλα «έπαθλα» (όπως εκείνο της ανεμελιάς εν μέσω της καταστροφής), ο Κυρ. Μητσοτάκης διεδικεί τώρα επάξια και το βραβείο του κυνισμού. Αφού απέκλεισε, με το νόμο Κεραμέως, χιλιάδες μαθητές από την πρόσβαση στα ΑΕΙ, τώρα έρχεται και πανηγυρίζει επειδή διπλασιάστηκε, από 6.700 πέρσι σε 12.000 φέτος, ο αριθμός των νέων που πήγανε φέτος στα δημόσια ΙΕΚ.

Από το μυαλό του Κυρ. Μητσοτάκη (κάνει ότι) δεν περνάει το γεγονός ότι πρόκειται για νέους που, αναζητώντας επαγγελματική και μορφωτική διέξοδο μετά το «μαχαίρι» στους εισακτέους στα ΑΕΙ, οδηγήθηκαν στα δημόσια ΙΕΚ - εκτός από εκείνους που αντέχουν οικονομικά την ιδιωτική εκπαίδευση που με τόσο πάθος αβαντάρει η κυβέρνησή του.

Έτσι, ο Κυρ. Μητσοτάκης γράφει: «Διπλάσιος, εφέτος, σε σύγκριση με το 2020, ο αριθμός των νέων 18 έως 20 ετών, που επέλεξαν να εγγραφούν στα δημόσια ΙΕΚ», και περιγράφει βολικά: «Οι απόφοιτοι Λυκείου αντιλαμβάνονται, πλέον, τη σημασία της επαγγελματικής κατάρτισης και εμπιστεύονται τις σύγχρονες ειδικότητες των δημόσιων Ινστιτούτων: από σχεδιαστές ιστοσελίδων και τεχνικούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι εξειδικευμένους διασώστες. Αποκτούν, έτσι, γνώσεις που οδηγούν σε σίγουρα επαγγέλματα».

«Και δικαιώνουν την επιλογή της Πολιτείας να ενισχύσει την επαγγελματική εκπαίδευση που απαιτεί η εποχή μας», αναφέρει ο Κυρ. Μητσοτάκης (που είχε πει την περίφημη φράση περί ψυκτικών από το Περιστέρι), και φτάνει στο σημείο να «συγχαρεί» τη νεολαία: «Η νεολαία μας παίρνει την υπόθεση του μέλλοντος στα χέρια της. Μπράβο της!»

Ας του πει κάποιος ότι η νεολαία που συγχαίρει, πράγματι προσπαθεί να πάρει το μέλλον της στα χέρια της - επιδιώκοντας να ξεπεράσει τα εμπόδια που της βάζει, συστηματικά, η κυβέρνησή του...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)