to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:32 | 21.10.2021

Κοινωνία

Κινητοποίηση υγειονομικών για τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία - Τον αγώνα τους στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πορεία από την πλατεία Μαβίλη προς Μαξίμου, Βουλή και υπ. Υγείας πραγματοποίησαν οι υγειονομικοί το πρωί της Πέμπτης 21/10 - 24ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ, στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ - «Οι «άνθρωποι της πρώτης γραμμής» συνεχίζουν να μοχθούν», τόνισε σε δήλωσή του ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Α. Ξανθός


(avgi.gr)

Στον δρόμο βρέθηκαν σήμερα Πέμπτη 21 Οκτωβρίου οι γιατροί της δημόσιας περίθαλψης στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στα περιφερειακά ιατρεία και στο ΕΚΑΒ. Η ΟΕΝΓΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει στην κινητοποίηση με στάση εργασίας 8 π.μ. – 3 μ.μ. στα νοσοκομεία Αττικής και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με στάση εργασία 8πμ - 3μμ στα νοσοκομεία Αττικής και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Μεταξύ άλλων οι δύο Ομοσπονδίες ζητούν, επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση επικουρικών - συμβασιούχων, κατάργηση του απαράδεκτου μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από την πλατεία Μαβίλη πέρασε από Μέγαρο Μαξίμου και Βουλή, όπου οι εργαζόμενοι άφησαν πανό, ζητώντας άρση των αναστολών εργασίας και ένταξή τους στα ΒΑΕ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοίνωσή της αναφέρει «τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία» και εκτιμά ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ» σημαίνουν «διατήρηση των ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, νέα μείωση του αριθμού των κρεβατιών, νέα λουκέτα και συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων με "κριτήριο" τη χιλιομετρική απόσταση, την πληρότητα κ.λπ., νέοι κόφτες στις δωρεάν παροχές στους ασθενείς για φάρμακα, θεραπεία και εξετάσεις».

Λίγο πριν αρχίσει, υπήρξε μικροένταση, με τους υγειονομιούς να απαιτούν να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ.

Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησαν οι υγειονομικοί αφήνοντας ένα πανό κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, με το σύνθημα «Άρση αναστολών εργασίας». 

υγειονομικοί ΠΟΕΔΗΝ Μαξίμου

(avgi.gr)

Ένα αντίστοιχο πανό άφησαν και στην είσοδο της Βουλής επί τηε Βασιλίσσης Σοφίας, με το σύνθημα «Ένταξη στα ΒΑΕ». 

υγειονομικοί ΠΟΕΔΗΝ Βουλή

(avgi.gr)

Α. Ξανθός: Οι «άνθρωποι της πρώτης γραμμής» συνεχίζουν να μοχθούν

Στην παρακάτω δήλωση προχώρησε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Α. Ξανθός: 

«Σε μια περίοδο που η πανδημία είναι εκτός ελέγχου, το εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει «βαλτώσει» και το ΕΣΥ είναι ανοχύρωτο και αποδιοργανωμένο, η σημερινή κραυγή αγωνίας των υγειονομικών που κινητοποιούνται για την υπεράσπιση της δημόσιας περίθαλψης, έχει ένα πολύ σημαντικό συμβολισμό. Οι «άνθρωποι της πρώτης γραμμής» στέλνουν το μήνυμα ότι παρά την εξουθένωση από την υπερπροσπάθεια, παρά την αίσθηση εγκατάλειψης χωρίς ουσιαστική στήριξη και προοπτική, συνεχίζουν να μοχθούν για την καλύτερη δυνατή φροντίδα των πολιτών και, κυρίως, εξακολουθούν να αγωνίζονται για ένα αξιόπιστο δημόσιο σύστημα υγείας, που σέβεται την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα τόσο του εργαζόμενου όσο και του ασθενή.


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει την αμέριστη πολιτική του στήριξη σ’ αυτό τον αγώνα ενδυνάμωσης του ΕΣΥ, έμπρακτης στήριξης του προσωπικού του (αποδοχές, συνθήκες εργασίας, εκπαίδευση, ένταξη στα ΒΑΕ, ειδικά κίνητρα κλπ) και συνολικής αναβάθμισης της Δημόσιας Υγείας στη χώρα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)