to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:56 | 20.10.2021

Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: «Δεν μπορούν να περιμένουν» τον ΓΑΠ Λοβέρδος και Κεγκέρογλου

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε αποφασισμένος να «μην κάνει πίσω» από την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, ενώ ο Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε 6.837 υπογραφές υπέρ της υποψηφιότητάς του στο ΚΙΝΑΛ


Κατέθεσε  6.837 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του  ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος μετέχει στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Από τη μεριά του ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε πως δεν περίμενε ότι μπορεί να έχει αντίπαλο τον Γ. Παπανδρέου και δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

_

Αξίζει να επισημανθεί ότι η κίνηση Κεγκέρογλου γίνεται μια μέρα προτού εκπνεύσει η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων και υπογραφών στήριξης  προς  Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του Κινήματος Αλλαγής. Και όλα αυτά εν αναμονή των τελικών αποφάσεων του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ  Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι   ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου είχε επισημάνει τις προηγούμενες ημέρες ότι  εάν και εφόσον  ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου  κατέλθει στις εκλογές για νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ  προκύπτουν αντικειμενικά νέα δεδομένα. Την περασμένη Δευτέρα, μετά  τη συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου,  είχε δηλώσει μεταξύ άλλων μεταξύ άλλων ότι ως υποψήφιος Πρόεδρος, θα αξιολογήσει τυχόν νέα δεδομένα, εάν και εφόσον αυτά προκύψουν, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και της Ελλάδας. Ετσι, άφησε να διαφανεί ότι είναι πιθανή ακόμη και η απόσυρση της υποψηφιότητάς του υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου.

Αργά το μεσημέρι της Τετάρτης (20.10.2021), ο Βασίλης Κεγκέρογλου έσπευσε να καταθέσει τις  «6.837  υπογραφές ενεργών πολιτών, φίλων και μελών του Κινήματος Αλλαγής από όλη την Ελλάδα».  Μάλιστα, σε δήλωσή του δίνει έμφαση στα στενά περιθώρια του χρόνου και εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους υπογράφοντες και υπογράφουσες.

Η δήλωση Κεγκέρογλου είναι η εξής:

«Σήμερα, κατέθεσα 6.837 υπογραφές ενεργών πολιτών, φίλων και μελών του Κινήματος Αλλαγής από όλη την Ελλάδα, που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου. Μέσα στον ελάχιστο χρόνο των πέντε (5) ημερών, πρόσφεραν απλόχερα την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου.

Ευχαριστώ τον καθένα ξεχωριστά μέσα από την καρδιά μου.

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2021

Βασίλης Κεγκέρογλου»

_

Α. Λοβέρδος: «Δεν θα κάνω πίσω – Πίστευα ότι ο Παπανδρέου θα διάλεγε άλλη πορεία»

Νωρίτερα, αποφασισμένος να μην κάνει πίσω από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής ακόμη και εάν κατέβει υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου, εμφανίστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν περίμενε ότι μπορεί να έχει αντίπαλο τον κ. Παπανδρέου αλλά πίστευε πως ένας άνθρωπος με τη δική του πορεία, θα ήθελε να κάνει κάτι άλλο.

Αποκάλυψε ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 2 με 2,5 λεπτών που είχε με τον κ. Παπανδρέου, του είπε ότι ως πρώην πρόεδρος έχει ρόλο στήριξης της Φώφης Γεννηματά, μαζί με τους Κώστα Σημίτη και Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να εγγυηθούν τη σοβαρότητα της διαδικασίας.

Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε πως ούτε για ένα λεπτό δεν σκέφτηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Πρόσθεσε ότι έχει στο νου του αυτά που χρειάζεται η δημοκρατική παράταξη, δηλαδή να προσφέρει στην Ελλάδα σήμερα «αυτό που δεν έχει», δηλαδή αντιπολίτευση.

Τέλος, τόνισε ότι δεν είναι υποψήφιος στο ΚΙΝΑΛ για να μετρήσει δυνάμεις και να εκλεγεί ξανά βουλευτής αλλά για να κερδίσει. «Θα νικήσουμε στις εκλογές στις 5 Δεκεμβρίου. Θέλω σοβαρότητα, θέλω ενότητα», είπε χαρακτηριστικά στον Γιώργο Παπανδρέου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)