to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:38 | 20.10.2021

Κοινωνία

Μετά την κυβερνητική ολιγωρία μηνών: Τα συντριπτικά στοιχεία για το όφελος των εμβολίων παρέθεσε ο Σ. Τσιόδρας (βίντεο)

Με φόντο την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη έναντι του νέου κορονοϊού, το επικίνδυνα υψηλό έλλειμμα κάλυψης στους άνω των 60 ετών και στους άνω των 80 ετών, η κυβέρνηση, ανίκανη να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, επιστράτευσε με μεγάλη καθυστέρηση ξανά τον Σωτήρη Τσιόδρα, o οποίος παρουσίασε μελέτη που που δείχνει την (τεράστια και αναμφισβήτητη) αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του covid-19 στην Ελλάδα


Την αποτυχία της κυβέρνησης στους εμβολιασμούς επιβεβαίωσε εμμέσως ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας που παρέθεσε τα στοιχεία για τα συντριπτικά οφέλη των εμβολιασμών (με βάση τα δεδομένα των νοσηλειών και των θανάτων στη χώρα μας), καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν για να σωθούν περισσότερες ζωές:

Με τους εμβολιασμούς έχουμε αποφύγει περίπου 8.400 θανάτους και 5.560 νοσηλείες στις ΜΕΘ σύμφωνα με την ανάλυση της εμβολιαστικής προσπάθειας στην πατρίδα μας που παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα εμβόλια έχουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σχετικά με τη σοβαρή νόσο σε όλες τις ηλικίες, μειώνουν τον κίνδυνο όχι μόνο στις μεγαλύτερες αλλά και στις μικρότερες ηλικίες είπε ο κ. Τσιόδρας. Υπάρχει μείωση κατά 91% ή στο ένα δέκατο από τον πλήρη εμβολιασμό έναντι θανάτου από Covid 19 για όλες τις ηλικίες, τόνισε.

Έως 96% η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στη μετάλλαξη Δέλτα

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Δέλτα λέγοντας ότι προ Δέλτα η αποτελεσματικότητα των εμβολίων ήταν από 92% έως 98%, μετά Δέλτα, από 71% έως 96%. Διατηρείται, δηλαδή, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου και μετά τη Δέλτα περίοδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει υψηλή αποτελεσματικότητα και για νοσηλείες σε ΜΕΘ στη μετά Δέλτα περίοδο, από 91 έως 98%. Επίσης, τα εμβόλια εμφανίζουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σε όλες τις ηλικίες για νόσηση. «Έχουμε αποφύγει περίπου 8.400 θανάτους στη χώρα μας με τους εμβολιασμούς», υπογράμμισε ο καθηγητής.

(κάποιοι από τους πίνακες που παρουσίασε αναλυτικά ο Σ. Τσιόδρας - σύμφωνα με τα δεδομένα στη χώρα μας, υπάρχει μείωση κατά 91% ή στο ένα δέκατο από τον πλήρη εμβολιασμό έναντι θανάτου από Covid 19 για όλες τις ηλικίες)

Η αποτελεσματικότητα ανά εμβόλιο έναντι θανάτου είναι η εξής:

Πλήρως εμβολιασμένοι με Pfizer: 90%

Πλήρως εμβολιασμένοι με Moderna: 97%

Πλήρως εμβολιασμένοι με AstraZeneca: 94%

Πλήρως εμβολιασμένοι με Johnson & Johnson: 72%

Σχετικά θέματα:
ΣΥΡΙΖΑ: Σε πανικό η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπροστά στο νέο πανδημικό κύμα

ΚΚΕ: Τα επιστημονικά δεδομένα που παρουσίασε ο κ. Τσιόδρας, αναδεικνύουν τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)