to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

ΚΙΝ.ΑΛΛ. και Μητσοτάκης έως το 2029

Η νέα στρατηγική Μητσοτάκη προσαρμόζεται στα δεδομένα που της δημιουργούν οι «ιδιοκτήτες». Και εντάσσει αναγκαστικά σε αυτή το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ως υποπόδιο της Ν.Δ.


Όταν στη Γη κάποιοι κάνουν σχέδια, κάπου αλλού γελάνε. Συμβαίνει και στο Μαξίμου αυτό - ειδικά τους τελευταίους μήνες, που έχουν δει όλο τον πολιτικό τους σχεδιασμό να ανατρέπεται και το (επιτελικό τους) κράτος να διασύρεται με φωτιές, με χιόνια, με βροχές, με καλοκαιρία ή κακοκαιρία.

Παρά ταύτα, στη Ν.Δ. συνεχίζουν να θεωρούν ότι έχουν «το πάνω χέρι» και την πρωτοβουλία των κινήσεων σε επίπεδο στρατηγικής.  Έχουν, βλέπετε, και το σύστημα των «ιδιοκτητών» της χώρας που θεωρούν ότι θα «καθαρίσει» για πάρτη τους. Στη μακροχρόνια στρατηγική Μητσοτάκη το «κουμπί της Αλέξαινας» είναι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Η στρατηγική Μητσοτάκη έχει ενσωματώσει τις εντολές των επιχειρηματιών που δεν θέλουν εκλογική ρευστότητα ούτε πολιτική κρίση.  Έτσι αποκλείστηκαν οι εκλογές εντός του 2021, ενώ -και αυτό είναι το σημαντικό- θέλουν να υπάρξει κυβέρνηση μετά από τις επόμενες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική. Απερρίφθη δηλαδή η στρατηγική Μητσοτάκη (που την εξήγγειλε στη ΔΕΘ) περί διπλών συνεχόμενων εκλογών.

Η νέα στρατηγική Μητσοτάκη προσαρμόζεται στα δεδομένα που της δημιουργούν οι «ιδιοκτήτες». Και εντάσσει αναγκαστικά σε αυτή το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ως υποπόδιο της Ν.Δ., καθώς ο Κ. Μητσοτάκης, σε αντίθεση με τη στρατηγική Σαμαρά, δεν θέλει συνεργασία με κόμμα στα δεξιά της Ν.Δ. Το σχέδιο είναι να κερδίσει τις εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. ο Αν. Λοβέρδος με κάθε τρόπο. Μετά τις εθνικές εκλογές, είτε του 2022 είτε του 2023, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα συνεργαστεί με τη Ν.Δ. και θα συγκροτήσουν κυβέρνηση. Αυτό προϋποθέτει ότι η Ν.Δ. θα πάρει ποσοστά της τάξης του 40%. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα ποσοστά ήδη άρχισαν να της δίνουν ορισμένες δημοσκοπήσεις εταιρειών συνεργαζόμενες με την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αυτή με Μητσοτάκη πρωθυπουργό θα διατηρηθεί για δύο - τρία χρόνια, έως το 2025. Στη Ν.Δ. θεωρούν πως είναι ικανός χρόνος να αφομοιώσουν πολιτικά το ΚΙΝ.ΑΛΛ.  Έτσι στις εκλογές θα κατέβει η Ν.Δ. έχοντας «καταπιεί» το σημερινό ΚΙΝ.ΑΛΛ. και θα είναι ένα παραταξιακό κόμμα από το Κέντρο έως και τμήμα της Ακροδεξιάς. Οι μεθεπόμενες εκλογές θα γίνουν με ενισχυμένη αναλογική και ο Κ. Μητσοτάκης θα είναι πρωθυπουργός έως το 2029. Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά από το 1977, η Δεξιά θα αποτελεί την κοινωνική πλειοψηφία στην Ελλάδα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)