to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κυβερνητική κοροϊδία με δόσεις

Το πρόβλημα για τα λαϊκά νοικοκυριά δεν είναι το πώς θα αντιμετωπίσουν έναν, άντε δύο λογαριασμούς της ΔΕΗ με δόσεις


Πριν από λίγες ημέρες πολίτες, μιλώντας στην ΑΥΓΗ, μετέφεραν την απελπισία τους για το πώς θα πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Πολίτες που έβλεπαν ότι καλούνταν να πληρώσουν για το ηλεκτρικό ρεύμα ποσά σχεδόν ίδια με το ενοίκιό τους και σήκωναν τα χέρια ψηλά δηλώνοντας αδυναμία να ανταποκριθούν στις αυξήσεις με τις οποίες επιβαρύνονται. Ο χειμώνας που έρχεται, εκτός από την ακρίβεια που φέρνει σε έναν μακρύ κατάλογο ειδών πρώτης ανάγκης, προβλέπεται να γονατίσει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, που θα βρεθούν στο δίλημμα αν θα πληρώσουν για να φάνε ή για να μην μείνουν χωρίς ηλεκτρικό.

Μια καταιγίδα έρχεται να χτυπήσει την κοινωνία και η κυβέρνηση τι κάνει; Τίποτα παραπάνω από το να διαχειρίζεται, με τη βοήθεια της λίστας Πέτσα, επικοινωνιακά και μόνο το πρόβλημα. Βγήκε, δηλαδή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στα κανάλια, είπε ότι η κυβέρνηση, για να διευκολύνει τους πολίτες, θα ανακοινώσει κάποια μέτρα για την πληρωμή των φουσκωμένων λογαριασμών της ΔΕΗ με δόσεις και έζησε αυτός καλά και τα κανάλια καλύτερα.

Με δόσεις λοιπόν, και όλα καλά για την κυβέρνηση που με μια επικοινωνιακή μπαρούφα προσπαθεί να δείξει ότι διαθέτει κοινωνικό πρόσωπο. Λες και το πρόβλημα για τα λαϊκά νοικοκυριά είναι το πώς θα αντιμετωπίσουν έναν, άντε δύο λογαριασμούς και με τις δόσεις θα καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα, καθώς ούτε αυτές θα μπορέσουν να αποπληρώσουν γλιτώνοντας το ενδεχόμενο της διακοπής του ρεύματος. Αν στη ΔΕΗ προσθέσεις την ακρίβεια σε καύσιμα, πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και στο ταμείο του σούπερ μάρκετ, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι έρχεται μια καταιγίδα φτώχειας, με την κυβέρνηση να κοροϊδεύει τον κόσμο. Μια κυβέρνηση που το δήθεν κοινωνικό της πρόσωπο είναι ένα φτηνό προσωπείο που απλώς κρύβει την παντελή αδιαφορία της για την επιβίωση των οικονομικά ασθενών.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)