to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:25 | 19.10.2021

Κοινωνία

Μεγάλος σεισμός στη Κάρπαθο - Αισθητός σε Αίγυπτο και Κρήτη

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, στις 08:32, στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Καρπάθου


Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή Νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Οι σεισμολόγοι παραμένουν καθησυχαστικοί αλλά ήταν τέτοια η ένταση της δόνησης που έγινε αισθητή σε Κύπρο και Αίγυπτο.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο περιοχή 155 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου και εστιακό βάθος στα 68,7 χιλιόμετρα.

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 66 χιλιομέτρων και έγινε σε μεγάλη απόσταση, 156 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του νησιού.

Αισθητός σε Αίγυπτο και Κύπρο

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο σεισμολόγος, δημοσίευσε γραφήματα για τον σεισμό και διευκρίνισε ότι σημειώθηκε στο ελληνικό γεωδυναμικό τόξο. «Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ στις 8:32 το πρωί στο “Ελληνικό γεωδυναμικό τόξο” με επίκεντρο σε μεγάλη απόσταση και σε μεγάλο εστιακό βάθος ώστε να μην έχει δημιουργήσει προβλήματα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αίγυπτο, στην Κύπρο και αυτό εξηγείται από το μεγάλο εστιακό βάθος του στην βυθιζόμενη Αφρικανική πλάκα».

Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις της Αιγύπτου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Reuters και καταχωρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

seismos-karpathos-3.jpg

Η Αλεξάνδρεια στα παράλια της Μεσογείου και το Ασιούτ στην Άνω Αίγυπτο είναι μεταξύ των πόλεων κάτοικοι των οποίων αναφέρουν πως τα σπίτια τους και κτίρια ταρακουνήθηκαν από τον σεισμό.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Έθνος, Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)