to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:28 | 18.10.2021

πηγή: efsyn.gr

Κοινωνία

Στις 12 Ιανουαρίου η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo

Στις 12 Ιανουαρίου θα καθίσει στο εδώλιο ο πρώην προπονητής ιστιοπλοΐας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για το βιασμό ανήλικης αθλήτριάς του πριν από δέκα χρόνια


Μετά από ένα τσουνάμι αποκαλύψεων που ξεκίνησε από την συγκλονιστική εξομολόγηση της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου και επεκτάθηκε σε πολλούς άλλους τομείς της δημόσιας σφαίρας, πλησιάζει η ώρα για την πρώτη δίκη στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo.

Έτσι, στις 12 Ιανουαρίου θα καθίσει στο εδώλιο ο πρώην προπονητής ιστιοπλοΐας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για το βιασμό ανήλικης αθλήτριάς του πριν από δέκα χρόνια.

Φως στην υπόθεση έπεσε μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, ενώ οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου πως δεν επρόκειτο για βιασμό, αλλά για ερωτική σχέση με συναίνεση της ανήλικης, είχαν προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη.

Ο πρώην προπονητής της ιστιοπλοΐας θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας προκειμένου να δικαστεί για βιασμό κατ' εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ' εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Ο εισαγγελέας, άλλωστε, κατά την πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο που πρότεινε την παραπομπή του σε δίκη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χωρίς αιδώ ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις. Άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)