to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:51 | 15.10.2021

Κοινωνία

Θ. Καμπαγιάννης για το χάος στα δικαστήρια: Αυτός ο κλόουν δεν έχει πια πλάκα

O επικεφαλής της Εναλλακτική Παρέμβασης – Δικηγορική Ανατροπή περιγράφει το χάος που επικράτησε σήμερα στα δικαστήρια μετά τις αλλοπρόσαλλες και ασαφείς ανακοινώσεις του υπ. Δικαιοσύνης για κλείσιμο των δικαστηρίων, που ανατράπηκαν σήμερα


Όπως σημειώνει συγκεκριμένα η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή:

Πληροφορούμαστε χτες, σχεδόν ανεπίσημα, από την προσωπική σελίδα του Προέδρου του ΔΣΑ Δ. Βερβεσού στο facebook, ότι «ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ» την Παρασκευή 15/10 λόγω της κακοκαιρίας. Στη συνέχεια αναρτάται στον ιστότοπο του ΔΣΑ ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης που μας λέει ότι «αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων», θα διεξάγονται ωστόσο τα αυτόφωρα, καθώς και «υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα», χωρίς να διευκρινίζεται ποιες είναι αυτές. Κανείς δεν ξέρει ποιος θα κρίνει ποιες υποθέσεις θα «χρήζουν άμεσου χειρισμού» και ποιες όχι, ειδικά στη διαδικασία των Ασφαλιστικών μέτρων. Άλλοι ετοιμαζόμαστε να πάμε κανονικά στα δικαστήρια, άλλοι όχι.

Σήμερα, η Διοίκηση του Πρωτοδικείου εκδίδει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «θα εκφωνηθούν κανονικά όλες οι πολιτικές και ποινικές υποθέσεις, στις οποίες η σύνθεση της έδρας θα κρίνει ποιες εξ αυτών χρήζουν άμεσο χειρισμό λόγω επείγοντος χαρακτήρα (περιγραφή ή άλλο λόγο)» Η Γραμματεία των Ασφαλιστικών μέτρων ενημερώνει ότι οι υποθέσεις δικάζονται κανονικά. Στις αίθουσες χάος.

Φτάνουμε δηλαδή μέσα σε 12 ώρες από τα «ΚΛΕΙΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ» στην «ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΚΦΩΝΗΣΗ» όλων των υποθέσεων! Μίλησε κανείς για τραγέλαφο;

Η κυβέρνηση, το υπουργείο Δικαιοσύνης και ο δήθεν Υπουργός Δικαιοσύνης έχουν ακέραιη την ευθύνη για το χάος αυτό, τις τυχόν άδικες ερημοδικίες οι οποίες πρέπει να επανορθωθούν, την ταλαιπωρία, το άγχος και την παράκρουση συναδέλφων, μαρτύρων, υπαλλήλων, δικαστών και εντολέων. Για να φανεί ότι τάχα λαμβάνονται έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών της κακοκαιρίας (που συνέβη χτες στην Αττική, ενώ σήμερα όχι) ανακοινώνεται η μη λειτουργία των Δικαστηρίων με τον πιο θολό τρόπο, με μία διατύπωση πιο ασαφή ακόμα και από τις περιβόητες ΚΥΑ. Στην πραγματικότητα κανείς δεν διευκολύνθηκε από τα μέτρα αυτά αλλά η ταλαιπωρία κορυφώθηκε. Ο υπουργός για ακόμη μία φορά μας ενέπαιξε, όπως μας είχαν εμπαίξει επανειλημμένα με τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις αποζημίωσης των δικηγόρων στη διάρκεια του λοκ-ντάουν.

Ο δε πρόεδρος του ΔΣΑ, για μία ακόμη φορά, ανέλαβε «προσωπικά» να πλασάρει τον εμπαιγμό του Υπουργείου. Ο Σύλλογός μας δεν μπορεί να στέκεται ως απαθής αποδέκτης κάθε παραλογισμού και εμπαιγμού. Ο πρόεδρός μας δεν μπορεί να λειτουργεί ως μεσάζων για κάθε εμπαιγμό και υποβάθμιση, από την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση μέχρι το αν ανοίγουν ή δεν ανοίγουν τα δικαστήρια. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και η Κυβέρνηση πρέπει να βρίσκουν απέναντί τους ένα Δικηγορικό Σύλλογο που δεν αρκείται σε ρόλο παρόχου υπηρεσιών και γραμματοκιβωτίου της κάθε κυβερνητικής αθλιότητας αλλά αποτελεί κέντρο αγώνα για τα δικαιώματα, τις ανάγκες και τα συμφέροντα των μαχόμενων δικηγόρων.

Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)