to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:07 | 14.10.2021

Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Υποχωρούν τα σενάρια περί τέταρτης υποψηφιότητας

Προς «κούρσα» για τρεις μετά την αποχώρηση Γεννηματά


Συνεχίζονται οι κουβέντες και τα σενάρια για την επόμενη μέρα της απόσυρσης της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Εν μέσω θερμών μηνυμάτων συμπαράστασης από όλες, ανεξαιρέτως, τις εσωκομματικές πλευρές, η Χαρ. Τρικούπη καλείται να χαρτογραφήσει το νέο προεκλογικό έδαφος, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να μην παραπέμπουν σε σημαντικές αλλαγές.

Το ζήτημα που τέθηκε πρώτο ήταν μια πιθανή αναβολή των εκλογών. Από νωρίς, ωστόσο, φάνηκε ότι δεν πρόκειται για ισχυρή πιθανότητα, καθώς πέρα από τους τρεις συνυποψηφίους της, και στο περιβάλλον της κ. Γεννηματά η επικρατούσα άποψη ήταν ότι πρέπει οι διαδικασίες να συνεχιστούν κανονικά. 

Παράλληλα, μάλλον εγκαταλείπονται τα σενάρια περί τέταρτης υποψηφιότητας από τις τάξεις των προεδρικών. Σύμφωνα σημερινά δημοσιεύματα (14/10) στον Τύπο, η «αντικατάστασή»της από άλλον υποψήφιο δεν αποτελεί επιθυμία και της ίδιας της κ. Γεννηματά.

Συνεπώς, το μόνο ενδεχόμενο που θα μπορούσε να φέρει τα πάνω – κάτω θα ήταν μια «ανεξάρτητη» κίνηση, χωρίς, πάντως, κάτι τέτοιο να διαφαίνεται στον ορίζοντα, παρά την ονοματολογία που έχει ξεσπάσει. Τα παραπάνω σημαίνουν ότι προσώρας δεν έχει τεθεί και ζήτημα παράτασης της προθεσμίας για τις υπογραφές, που λήγει αύριο, Παρασκευή 15/10.

Παράλληλα, από τον ηγετικό πυρήνα απέρριπταν και τα σενάρια περί «μεταβατικού προέδρου» που θα αναλάμβανε τα ηνία και στο Κοινοβούλιο. Αλλωστε και η ίδια η κ. Γεννηματά στη δήλωσή της ξεκαθάριζε ότι θα παραμείνει πρόεδρος έως τις εσωκομματικές κάλπες. Συνεπώς, εάν τεθεί θέμα εκπροσώπησης στη Βουλή, αυτή θα αναληφθεί από τον Κώστα Σκανδαλίδη, πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)