to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:23 | 12.10.2021

Πολιτική

Ν. Παππάς: Όλα πάνω στο τραπέζι για τις “λίστες Πέτσα”, να εξεταστεί η χρηματοδότηση της δημοσκοπικής εταιρείας

Συνέντευξη του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκου Παππά, «Στο Κόκκινο»


«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Και δεν μιλώ μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση», ανέφερε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις περιπτώσεις της «λίστας Πέτσα», της Enterprise Greece και της Opinion Poll. Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Για πρώτη φορά, το θεμελιακό χαρακτηριστικό της περιόδου μας είναι πως η Ν.Δ. είναι απομονωμένη, η επόμενη κάλπη είναι η κάλπη της απλής αναλογικής και ο κ. Μητσοτάκης έχει παραδεχθεί ότι δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές».

Ο βουλευτής του Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόνισε ότι υπήρξε αίτημα για κλήση της δημοσκοπικής εταιρείας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ώστε να καταθέσει πρωτογενή στοιχεία, μεθοδολογία και άλλα, όπως ο νόμος ορίζει, όμως η ίδια απάντησε αρνητικά και με τρόπο «προσβλητικό για τη δημοκρατία μας» και ο πρόεδρος της Επιτροπής δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα. 

«Επιστήμη σημαίνει διαφάνεια, έλεγχος και αμφισβήτηση. Δεν γίνεται χωρίς αυτά τα εργαλεία, ειδικά όταν η εφαρμογή της επιστήμης αξιοποιείται για να διαμορφώσει πολιτικό κλίμα. Τα πάντα πρέπει να είναι πάνω στο τραπέζι, να εξεταστεί ποιες είναι οι διαδρομές του χρήματος και αν η συγκεκριμένη εταιρεία παρέδωσε το έργο για το οποίο πληρώθηκε», επεσήμανε σχετικά.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση της Ν.Δ. για διεύρυνση του αντικειμένου της εξεταστικής επιτροπής από το 2015 και μετά, είπε ότι «είναι καλό δεχόμενη, καθώς σημαίνει ότι η Ν.Δ. τάσσεται υπέρ της πρότασής μας, παρότι δεν έκανε σχετική πρόταση στα δύο χρόνια της διακυβέρνησής της». Πρόσθεσε ότι «εδώ μιλάμε για μια υπόθεση όπου το δημόσιο πλήρωσε λεφτά και ο πολίτης δικαιούται να γνωρίζει. Ο διαγωνισμός για τις άδειες του 2016 μάζεψε λεφτά για το δημόσιο και επικυρώθηκε ως προς το αποτέλεσμά του με την ομόφωνη απόφαση του ΕΣΡ και μεταγενεστερη θέση του ΣτΕ».

Κλείνοντας, σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι υπέρ της στήριξης του Τύπου, διότι εκεί αναπνέει η δημοκρατία μας. Πρέπει, όμως, να υπάρχει διαφάνεια και όχι εκχώρηση της απόφασης για το ποιος στηρίζεται και ποιος όχι σε μια διαφημιστική εταιρεία, σε μια απόφαση που αυξάνει την καχυποψία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)