to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:52 | 11.10.2021

Κοινωνία

Οι νοσήσαντες από covid δεν χρειάζονται τρίτη δόση εμβολίου

Ήδη, 120.000 πολίτες έχουν κάνει την 3η δόση και άλλοι 50.000 έχουν κλείσει ραντεβού


Οι ανεπιθύμητες ενέργειες της τρίτης δόσης είναι παρόμοιες ή και πιο ήπιες από τις προηγούμενες, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, στην καθιερωμένη συνέντευξη με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Τόνισε πως άτομα με ιστορικό νόσησης με CoViD συστήνεται να κάνουν μία δόση του εμβολίου και δεν χρειάζονται τρίτη δόση.

Επικαλούμενη πρόσφατη μελέτη, 120.000 παιδιά στις ΗΠΑ έχασαν έναν γονέα και άλλα 25.000 έχασαν τον άνθρωπο που τα φρόντιζαν. Σε κάθε τέσσερις θανάτους ενηλίκων, ένα παιδί χάνει τον γονιό του ή τον άνθρωπο που το φροντίζει.

Όπως είπε, έχουμε ένα είδος διαφορετικού long CoViD. Το μεγαλύτερο όπλο για μείωση του προβλήματος, είναι εμβολιασμός.

Ανακοίνωσε πως σε δύο μέρες θα βραβευτούν στη Θεσσαλονίκη οι δύο επιστήμονες, που ανέπτυξαν το εμβόλιο mRNA.

Για τη γρίπη, ανέφερε πως δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις, αλλά πρέπει να εμβολιαστούμε σαν να είναι ο εχθρός επί θύραις.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως άνοιξε χθες η πλατφόρμα για χορήγηση της τρίτης δόσης. Μέχρι στιγμής έχουν λάβει την τρίτη δόση 120.000 πολίτες και άλλοι 50.000 έχουν κλείσει ραντεβού.

Ο κ. Θεμιστοκλέους από αύριο Τρίτη έως και την ερχόμενη Πέμπτη θα βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού και με στόχο την ενίσχυση του τείχους ανοσίας έναντι της νόσου Covid-19.

Θα επισκεφθεί περιοχές της Μακεδονίας και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με υγειονομικούς καθώς και με φορείς της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αντικείμενο τις προωθούμενες ενέργειες για την εντατικοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)