to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:20 | 11.10.2021

Πολιτική

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το συλλαλητήριο: Ήττα των σχεδιασμών της κ. Κεραμέως

Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών απέναντι στην πιο αυταρχική Υπουργό Παιδείας της μεταπολίτευσης ενώ με δηλώσεις τους χαιρέτισαν τη μαζικότητα των σημερινών συλλαλητηρίων


Π. Σκουρλέτης: Οι εκπαιδευτικοί υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και δίνουν ένα μάθημα δημοκρατίας

Πάνος Σκουρλέτης

«Οι εκπαιδευτικοί, με τον μαζικό τους αγώνα υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση. Δεν μπορεί να υπάρξει μια ουσιαστική εκπαιδευτική πολιτική εάν δεν έχει μαζί της, πρώτα απ’ όλα, την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ταυτόχρονα, όμως, δίνουν και ένα μάθημα δημοκρατίας.

Δυστυχώς, σήμερα ζούμε τα αποτελέσματα του νόμου Χατζηδάκη. Όπως τα ζήσαμε πριν από λίγες εβδομάδες με την περίπτωση της e-food, έτσι και τώρα βλέπουμε ένα αυταρχικό πλαίσιο που ποινικοποιεί το συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας.

Μας εμπνέουν, τους στηρίζουμε και προχωράμε όλοι μαζί».

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Ηχηρή απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και στο νόμο Χατζηδάκη

Παραιτήθηκε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Σήμερα οι εκπαιδευτικοί δίνουν μια  μεγάλη μάχη για τη δημόσια εκπαίδευση. Δίνουν μια μάχη για το δικαίωμα στη μόρφωση αλλά και για τη δημοκρατία.

Βλέπουμε μια μαζική συμμετοχή η οποία στην πράξη έρχεται να δώσει μια ηχηρή απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και στο νόμο Χατζηδάκη, που επιχείρησε με τις ρυθμίσεις να καταστείλει τη συνδικαλιστική και μαζική δράση. Νομίζω η μαζική παρουσία είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτή την αντεργατική και αντιεκπαιδευτική πολιτική    ​

Δημήτρης Χαρίτου: «Οι μαζικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών απάντηση στην αδιάλλακτη και αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική»

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Χαρίτου συμμετείχε στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε υπό καταρρακτώδη βροχή έξω από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης στην Κομοτηνή και σε δηλώσεις του ανέφερε:

Βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω την συμπαράστασή μου στις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για να υπερασπιστεί τη δημόσια εκπαίδευση, ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο, δημοκρατικό και ανοιχτό στα παιδιά των πιο αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων. Ένα σχολείο χωρίς την τιμωρητική αξιολόγηση που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας.

Ενημερώθηκα από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών για τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, γεγονός που υποχρεώνει την υπουργό Παιδείας και τη σημερινή κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση,  να την επανεξετάσει και να αλλάξει πορεία. Άλλωστε τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης δε λύνονται ούτε με δικαστικές προσφυγές ούτε με την ποινικοποίηση των αγώνων, στα οποία προσφεύγει η υπουργός Παιδείας, αλλά με έναν ουσιαστικό και σε βάθος διάλογο με τους φορείς των εκπαιδευτικών.

Όφειλαν η υπουργός Παιδείας και ο κος Μητσοτάκης που την καλύπτει – που άλλωστε δεν έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία γιατί υποστηρίζουν την ιδιωτική εκπαίδευση – ιδιαίτερα σε αυτή την χρονική περίοδο της πανδημίας όπου το δημόσιο σχολείο προσπαθεί να βρει το βηματισμό του μετά από 1,5 χρόνο που ήταν κλειστό να στηρίξουν τη δημόσια εκπαίδευση και όχι να την πυροδοτούν με αυταρχισμό και ρυθμίσεις που συναντούν την καθολική αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου. Οφείλουν να σκύψουν στα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και να προχωρήσουν σε έναν ειλικρινή διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, που θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα την δημόσια εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο.​

...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)