to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:28 | 11.10.2021

Κοινωνία

Σφαλιάρα στην αδιαλλαξία Κεραμέως - Χιλιάδες κόσμου στα Πανεκπαιδευτικά Συλλαλητήρια

Mεγαλειώδες Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά της αξιολόγησης και της απόφασης που κήρυξε παράνομη την απεργία – αποχή από την αυτοαξιολόγηση. Στο Εφετείο Αθηνών Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που κάλεσαν η ΔΟΕ, η ΟΛΜΠΕ, δεκάδες πρωτοβάθμιες ενώσεις εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι, κόμματα και συλλογικότητες της Αριστεράς. Πανεκπαιδευτικός σεισμός σε ολόκληρη τη χώρα με μεγάλες συγκεντρώσεις και ποσοστά συμμετοχής στην απεργία


Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες των ομοσπονδιών τεράστια ήταν τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη σημερινή απεργία αγγίζοντας ακόμα και το 85%, κορυφώνοντας έτσι τον αγώνα τους ενάντια στην τρομοκράτηση του Υπουργείου, το οποίο με καταστολή αλλά και με δικαστικές προσφυγές επιχειρεί να βάλει φρένο στο κύμα αντίστασης κατά της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης στα σχολεία.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί μετείχαν στη πορεία από το Εφετείο Αθηνών προς τη Βουλή, μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από το Εφετείο Αθηνών όπου εκδικάζεται η έφεση που άσκησε το υπουργείο Παιδείας επί της πρωτόδικης απόφασης, η οποία έκρινε την απεργία-αποχή τους από την αξιολόγηση παράνομη, ζητώντας να κριθεί και καταχρηστική.

Να θυμίσουμε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει προσφύγει δυο φορές κατά της απεργίας των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και εκμεταλλευόμενη το νομικό πλαίσιο που η ίδια θέσπισε τις κήρυξε παράνομες, δείγμα μιας προσχεδιασμένης αυταρχικότητας που έφερε ωστόσο τα αντίθετα αποτελέσματα.

Επιπλέον για τις ρυθμίσεις που έχουν αποτελέσει το πεδίο αντιπαράθεσης το Υπουργείο Παιδείας έχει θεσπίσει διαδικασίες που δύνανται να δημιουργήσουν ένα παράλληλο σύμπαν ανάμεσα στη πραγματικότητα και τον εικονικό κόσμο του Υπουργείου. Πως θα συμβεί αυτό; Αν δε προχωρήσει η διαδικασία των αυτοαξιολογήσεων τότε θα υποχρεώσει τους διευθυντές να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία.

Είναι απορίας άξιον βέβαια για πόσο καιρό η κ. Κεραμέως θα παριστάνει τη «σιδηρά κυρία» χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τα όσα συμβάινουν στο χώρο της παιδείας, με τη στήριξη βεβαίως  του Μεγάρου Μαξίμου. Μάλλον δεν έμαθε το μάθημα της από τη παταγώδη επιχείρηση ελέγχου των υπηρεσιακών συμβουλίων με τις εκλογές - φιάσκο που διοργάνωσε.

Τέλος να σημειώσουμε πως ενώ συμβαίνουν όλα αυτά το Υπουργείο στα μουλωχτά έχει αρχίσει και συνενώνει Τμήματα σε δεκάδες περιφέρειες φτιάχνοντας τάξεις των 28-30 μαθητών, σενάριο εφιαλτικό τόσο για το παρεχόμενο επίπεδο σπουδών όσο και για τον κορωνοϊό για τον οποίο -κατά δήλωση του ΥΠΕΠΘ- κόπτονται και έχουν σχεδιασμό!

>> Δείτε τις δηλώσεις στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία που χαιρετίζουν τη σημερινή μεγαλειώδη κινητοποίηση

Μεγάλη συμμετοχή στις πορείες σε όλη τη χώρα - Παλμός και αντικυβερνητικά συνθήματα στο Εφετείο - Κυκλοφοριακό κομφούζιο με ευθύνη της αστυνομίας

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Εφετείο, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα. Μετά την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου στο χώρο, αυτό προγραμματίζεται να μετατραπεί σε πορεία διαμαρτυρίας προς την πλατεία Συντάγματος και την Βουλή.

>> Δείτε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τον φακό του left.gr από τον Άγγελο Καλοδούκα

Κομφούζιο και μεγάλη ταλαιπωρία για πολίτες λόγω της απόφασης της αστυνομίας να μη διακόψει τη κυκλοφορία. Η οποία προφανώς εντάσσεται στο κυβερνητικό σχέδιο δυσφήμισης των κινητοποιήσεων και του συνδικαλισμού.

Κορυφαία στιγμή η ένωση των μπλοκ των εκπαιδευτικών με αυτά των μαθητών και των φοιτητών στη Βουλή.

Image

Στιγμές της διαδήλωσης από νεοδιόριστο εκπαιδευτικό που μετέχει στη πορεία

«Η στρατηγική της κ. Κεραμέως είναι να μας πάει στα Voucher της Εκπαίδευσης. Το όνειρο κάθε νεοφιλελεύθερου σχολάρχη στη χώρα είναι να χτυπάει τη κρατική δομή και να εισπράτει κρατικό χρήμα στο ιδιωτικό του σχολείο» σχολίασε στο left.gr.

H Avgi.gr στη συγκέντρωση

Εκπαιδευτικοί Εφετείο

Εκπαιδευτικοί Εφετείο

Εκπαιδευτικοί Εφετείο

«Ο δάσκαλος που θα υποχρεωθεί να καταπνίξει τη σκέψη του, θα γίνει διπλά σκλάβος ή θα καταντήσει ένας ψυχικά ανάπηρος άνθρωπος, ανίκανος να μορφώσει άλλους (Δ. Γληνός)» γράφει το πανό των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών.

Image

Πλάνα από την εντυπωσιακή συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη κινητοποίηση και τη Πάτρα (φωτογραφίες από τη πρωτοβουλία Μένουμε Ενεργοί)

Image

Image

Μαζική συγκέντρωση και στα Χανιά (φωτογραφίες από την ομάδα Αυτοοργανωμένοι Δημόσιοι Χώροι και Μένουμε Ενεργοί)

Image

Image

Image

Πρωτόγνωρη σύγκεντρωση και  πορεία εκπαιδευτικών στην Καλαμάτα

Image

Μαζική η πορεία και στα Γιάννενα

Image

Μπλόκο στα σχέδια Κεραμέως και από τη Λάρισα

Image

Και η Άρτα δυναμικό παρών στην Απεργία

Image

Μύνημα αντίστασης και από τη βροχερή Κέρκυρα (φωτ. από Kerkirasimera.gr)

Image

Image

Καλέσματα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

«Μετά την επίδοση της σημερινής κλήτευσης 7-10-21 στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., για την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε η Υπ. Παιδείας ώστε να γίνει άμεσα εκτελεστή η πρωτόδικη απόφαση, αποκαλύπτεται ότι σταθερή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Ν.Δ., είναι ο αυταρχισμός, η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και η καταστολή. Καταγγέλλουμε τις παραπάνω πολιτικές επιλογές και μεθοδεύσεις, που συνοδεύονται με χημικά, αύρες και άσκηση βίας κατά των εκπαιδευτικών. Η μακρόχρονη ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος μέσα από τους οργανωμένους αγώνες του κλάδου ΔΕΝ υποτάσσεται- ΔΕ λυγίζει» τονίζει στο κάλεσμα της η ΔΟΕ.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανοιχτή επιστολή της ΔΟΕ στους γονείς με τίτλο «Γιατί Απεργούμε;»

«Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για την έφεση της ΟΛΜΕ, που κατατέθηκε στις 4/10/21, ορίστηκε δικάσιμος στις 25 Ιανουαρίου 2022, ενώ για την έφεση του ΥΠΑΙΘ, που κατατέθηκε στις 7/10/21, ορίστηκε δικάσιμος για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021…! [...] Είναι προφανές ότι η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας έχει τρομοκρατήσει κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ, που μέσα στον πανικό τους εκδηλώνουν τα πιο αυταρχικά και αντιδημοκρατικά ένστικτά τους! Η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος είναι μία: ανυποχώρητος αγώνας!» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ.

>> ΔΕΙΤΕ αναλυτικά τα καλέσματα στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση

ΚΚΕ: Πράξη παιδαγωγικής ευθύνης οι αγώνες των εκπαιδευτικών

«Η μεγαλειώδης συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη σημερινή απεργία είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ στη λαϊκή απαίτηση για να στηριχθούν ουσιαστικά τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί στη δουλειά τους που είναι αυτοί που ουσιαστικά κράτησαν ανοιχτά τα σχολεία.

Είναι, ακόμα, ένα αξιοπρεπές ΟΧΙ στα κυβερνητικά σχέδια για ένα σχολείο των κοινωνικών διακρίσεων, που θα “κοιτάει” στην τσέπη μαθητές και γονείς, για ένα σχολείο όπου όλα θα “πωλούνται” και όλα θα “αγοράζονται”. 

Είναι, ουσιαστικά, ένα συλλογικό “δεν πάει άλλο” απέναντι σε μια κυβερνητική πολιτική που “εξουθενώνει” τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, πότε με webex, πότε με πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων που είναι λάστιχο, πότε με τις προκλητικές αποφάσεις για νέες συμπτύξεις τμημάτων εν μέσω πανδημίας» επισημαίνει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ

Ενώ «Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με τη μεγάλη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία, λένε όχι στα κυβερνητικά σχέδια για ένα σχολείο των κοινωνικών διακρίσεων, όπου όλα θα “πωλούνται” και όλα θα “αγοράζονται”.

Για να καταλήξει πως: «Η δύναμη θα είναι πάντα με το μέρος εκείνων που οργανώνονται μαζικά και συλλογικά και θέτουν στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών κόντρα στα συμφέροντα των λίγων. Ένδειξη της πίεσης που μπορεί να ασκήσει αυτή η δύναμη είναι ο αυταρχικός κατήφορος της Υπ. “Παιδείας” και της κυβέρνησης που συνεχώς “τρώνε τα μούτρα τους” από τους αγώνες των εκπαιδευτικών».

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εκπαιδευτικούς, που αποκαλύπτουν τα κυβερνητικά ψέματα περί δήθεν αναβάθμισης του σχολείου, κουρελιάζουν τον αυταρχισμό του υπουργείου Παιδείας και το πιο σημαντικό αρνούνται να βάλουν πλάτη σ’ αυτό το αντιλαϊκό έργο.» τόνισε από τη πλευρά του ο γ.γ. Δημ. Κουτσούμπας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)