to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:49 | 09.10.2021

Κοινωνία

Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία «Αθηνά» - Νέα επιδείνωση την Κυριακή

Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην Εύβοια - Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο, Κυριακή 10/10 και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις


Σοβαρά προβλήματα στην Εύβοια που επλήγη από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι προκάλεσε η κακοκαιρία «Αθηνά».

Συγκεκριμένα, στη Δημοτική Ενότητα Νηλέως και στην κοινότητα Στροφυλιάς, προκλήθηκαν χαλαζοπτώσεις με συνέπεια να πλημμυρίσουν ποτάμια και δρόμοι, ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις σε Αχλάδι, Κοτσικιά.

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα υπήρξαν και στην κοινότητα Στροφυλιάς, όπου βρίσκονται μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας δήλωσε σχετικά πως «πλημμύρισαν καλλιέργειες από την καταρρακτώδη βροχή. Έχει κοπεί ο δρόμος από Κοτσικιά προς  την παραλία ενώ φερτά υλικά έχουν γεμίσει όλες οι περιοχές που χτύπησε η κακοκαιρία.

Διακοπή της κυκλοφορίας αυτή την ώρα από Κοτσικιά προς λουτρό Κοτσικιά. Κίνδυνος πλημμύρας στην παραλία της Αγίας Άννας».

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Κυριακή

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Κυριακή και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά:

Αύριο Κυριακή (10-10-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία την Ήπειρο, τη δυτική Στερέα και τη δυτική Πελοπόννησο.

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (11-10-2021) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εξακολουθήσουν στις προαναφερθείσες περιοχές, θα επεκταθούν στην κεντρική Στερεά και τη δυτική Θεσσαλία. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και τα κεντρικά και μέχρι το απόγευμα και στη Μακεδονία.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός στη χώρα θα παρουσιάσει και νέα επιδείνωση στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τις καταιγίδες της Κυριακής συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)