to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:50 | 09.10.2021

Κοινωνία

Παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων: «Ελευθέρας» από σήμερα για τους εμβολιασμένους

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωρίς κανέναν σχεδιασμό για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, ρίχνει τα standards ασφαλείας και στέλνει για άλλη μια φορά το λάθος μήνυμα ότι η πανδημία τελείωσε (ενώ έχουμε καθημερινά 2.000 - 3.000 κρούσματα και 30 θανάτους) - Τι αλλάζει από σήμερα για τους εμβολιασμένους και τι για τις «κόκκινες» περιοχές, οι οποίες επί της ουσίας... καταργούνται


Από το πρωί του Σαββάτου 9/10 εφαρμόζονται τα μέτρα του υπουργείου Υγείας, που αδιαφορώντας για τις γεμάτες ΜΕΘ και τους νεκρούς που έσπασαν το φράγμα των 15.000 υπακούει στις ισχυρές πιέσεις της αγοράς αποβλέποντας στην αύξηση της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών ότι στέλνει λάθος μηνύματα.

Ειδικότερα, όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του νέου κορονοϊού μπορούν να κινούνται ελεύθερα χωρίς τη χρήση μάσκας, σε χώρους εστίασης και διασκέδασης, όπου δεν επιτρέπεται η είσοδος για μη εμβολιασμένους.

Σε άλλους χώρους όπου υπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, όπως δημόσιες υπηρεσίες, μέσα μεταφοράς, κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας (σινεμά και θέατρα κ.α.), η χρήση μάσκας παραμένει ως κύριο μέτρο προφύλαξης τόσο για εμβολιασμένους και όσο και για ανεμβολίαστους, οι οποίοι όμως για να μπαίνουν πρέπει να έχουν κάνει rapid test 24ωρών με αρνητικό αποτέλεσμα.

Σε χώρους, όπως καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να διασκεδάζουν χωρίς περιορισμούς, να είναι όρθιοι και να χορεύουν. Άλλωστε, στους κλειστούς χώρους διασκέδασης για εμβολιασμένους θα υπάρχει κανονικά μουσική και δεν θα περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας τους

Πηγές του υπουργείου Υγείας υποστηρίζουν πως θα είναι αυστηροί οι έλεγχοι για την τήρηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Κατάργησαν επί της ουσίας τις «κόκκινες περιοχές»

Παράλληλα, από σήμερα σε μεγαλύτερη ελευθερία θα βρίσκονται οι πολίτες περιοχών που είναι στο «κόκκινο», όσον αφορά το επιδημιολογικό τους φορτίο, καθώς δεν θα μπαίνουν σε μίνι lockdown, αλλά απλά θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, ώστε οι κάτοικοί τους να είναι πιο προσεκτικοί και να τηρούν πιο σχολαστικά τα μέτρα.

Ακόμα και στις περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου οι εσωτερικοί χώροι εστίασης και διασκέδασης που δέχονται μόνο εμβολιασμένους, θα λειτουργούν σε πλήρες καθεστώς ελευθερίας για τους εμβολιασμένους πελάτες τους. Επίσης, δεν θα υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών.

Σε όλους τους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, το προσωπικό θα πρέπει να είναι είτε εμβολιασμένο είτε να κάνει τα απαραίτητα rapid test που ήδη προβλέπονται και σε κάθε περίπτωση να φορά μάσκα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)