to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δεν έχουν ψωμί; Ας φάνε κανόνια

Πάνω από 10-11 δισ. ευρώ φορτώνονται στις πλάτες των φορολογούμενων έπειτα από δέκα χρόνια κρίση κι ενώ ακόμα δεν έχουμε μπει στο κατώφλι της μετά Covid κρίσης


Ο Μητσοτάκης χθες στη Βουλή δεν απάντησε για ποιον λόγο η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία κόστισε πολλαπλάσια από τη διαπραγμάτευση που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, γιατί ήρθαν πακέτο οι κορβέτες και γιατί είχαν έρθει όπως - όπως τα Ραφάλ, στα οποία έρχονται να προστεθούν έξι επιπλέον χωρίς να υπάρχουν οι σχετικές εισηγήσεις των επιτελείων. Δεν μας είπε τίποτα για το αδιανόητα υψηλό κόστος του κέντρου εκπαίδευσης στην Καλαμάτα - άλλα 2 δισεκατομμύρια.

Πάνω από 10-11 δισ. ευρώ φορτώνονται στις πλάτες των φορολογούμενων έπειτα από δέκα χρόνια κρίση κι ενώ ακόμα δεν έχουμε μπει στο κατώφλι της μετά Covid κρίσης στην κοινωνία και την οικονομία. Ο Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στο ακροδεξιό ακροατήριο, για ακόμα μια φορά αποκαλύπτει το σχέδιό του να μετατρέψει μεγάλο μέρος της οικονομίας σε πολεμική, μπαίνοντας σε μια παράλογη κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία. Μια Τουρκία που επίσης σπρώχνει σακιά με λίρες στους εξοπλισμούς, ενώ οι πολίτες αγωνίζονται για ένα καρβέλι ψωμί στην κυριολεξία.

Όλα αυτά στο όνομα της εθνικής ασφάλειας και της πατρίδας βεβαίως. Βέβαια, οι πατριδέμποροι προτιμούν να μην αναφέρουν ότι η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία δεν θα φτιάξει ούτε μία λαμαρίνα, ούτε ένα πλαστικό. Ακόμα και τα εξοπλιστικά του ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και του  Άκη άφησαν για τα μάτια του κόσμου μερικές δουλειές στην Ελλάδα. Παραβλέπουν επίσης το ότι η Ελλάδα με τη συμμετοχή της σε πολεμικές εκστρατείες των Γάλλων στην υποσαχάρια Αφρική κατά της Μπόκο Χαράμ και του ISIS όχι μόνο διακινδυνεύει να γυρίσουν στη χώρα φέρετρα με  Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά αλλάζει και το πάγιο αμυντικό δόγμα της χώρας. Μετατρέπει την Ελλάδα, από πυλώνα ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας, σε στόχο των φονταμενταλιστών. Κίνδυνος που από το 1981 τουλάχιστον και μετά δεν υπήρχε ούτε ως σενάριο.

"Το προπολεμικό δίλημμα ‘ψωμί ή κανόνια’ δεν ισχύει στις μέρες μας" είπε χαζογελώντας ο πρωθυπουργός. Ας το θυμούνται αυτό οι πολίτες όταν θα μετράνε το τελευταίο ευρώ για να πληρώσουν τη ΔΕΗ, όταν δεν θα έχουν κρεβάτι στο νοσοκομείο να νοσηλευτούν, όταν θα βλέπουν τη σύνταξή τους καθηλωμένη, όταν θα παίρνει τα καταστήματα και τα σπίτια τους η τράπεζα. "Ας φάνε κανόνια" θα τους απαντήσει ο Λουδοβίκος του Μαξίμου.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)