to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:42 | 08.10.2021

Διεθνή

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 55 νεκροί και 140 τραυματίες από έκρηξη σε τέμενος στην Κουντούζ - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 140 τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε ένα σιιτικό τέμενος στην βορειοανατολική επαρχία του Αφγανιστάν, την Κουντούζ, όπως ανακοίνωσαν νοσοκομειακές πηγές.


Ένας αξιωματούχος των Ταλιμπάν, διατηρώντας την ανωνυμία του, μίλησε στο Ρόιτερς και έκανε λόγο για 28 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Οπτικό υλικό δείχνει πτώματα περιστοιχισμένα από συντρίμμια μέσα στο τέμενος αυτό, στο οποίο προσεύχονται σιίτες μουσουλμάνοι.

"Το μεσημέρι σημειώθηκε μια έκρηξη σε ένα τέμενος των σιιτών συμπατριωτών μας...με αποτέλεσμα να γίνουν μάρτυρες και να τραυματιστούν πολλοί συμπατριώτες μας", έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σήμερα εναντίον ενός τεμένους στην επαρχία Κουντούζ, στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε στο δίκτυο Telegram.

Η επίθεση στην πόλη Κουντούζ πραγματοποιήθηκε πέντε ημέρες έπειτα από μια βομβιστική επίθεση εναντίον ενός τεμένους στην Καμπούλ, με απολογισμό τουλάχιστον 5 νεκρούς, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε, επίσης, το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που υπογράφει το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν, η σουνιτική τζιχαντιστική οργάνωση επιβεβαιώνει πως ένας από τους καμικάζι της «πυροδότησε το γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε εν μέσω του πλήθους» των σιιτών μουσουλμάνων πιστών, που είχαν συγκεντρωθεί στο τέμενος.

Σε μια δεύτερη ανάρτηση, η τρομοκρατική οργάνωση αναφέρει πως «ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας μουσουλμάνος Ουϊγούρος», μια μειονότητα που οι «Ταλιμπάν έχουν ορκιστεί να εκδιώξουν» από το Αφγανιστάν.

ΑΠΕ -ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)