to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:08 | 07.10.2021

Κοινωνία

Καταδίκη Χρυσής Αυγής: Αντιφασιστικό ποτάμι φώναξε «Ποτέ ξανά»

Έναν χρόνο μετά την ιστορική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής χιλιάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας δίνοντας ένας ηχηρό μήνυμα απέναντι στους φασίστες που προσπαθούν να σηκώσουν ξανά κεφάλι - Αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς έδωσαν δυναμικό παρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Στην κεφαλή της πορείας στην Αθήνα, η Μάγδα Φύσσα


Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα (7/10) έξω από το Εφετείο ένα χρόνο μετά την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση. Η δίκη της Χρυσής Αυγής αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες δίκες στην Ελλάδα, καθώς διήρκεσε 5,5 χρόνια. 

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας» αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου κατευθύνθηκαν με πορεία μέχρι τη Βουλή.

Η σημερινή αντιφασιστική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που νεοναζί έχουν προχωρήσει μια σειρά επιθέσεων σε Θεσσαλονίκη και Νέο Ηράκλειο. 

«Συνεχή» και «επίμονο» αγώνα κρίνει πως απαιτούν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών η οικογένεια του Παύλου Φύσσα στο μήνυμά της για τον έναν χρόνο από την καταδίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα.

Μάγδα Φύσσα: Ο αγώνας συνεχίζεται, δεν σταμάτησε τίποτα και δεν τελείωσε τίποτα

(INTIME NEWS)

«Ο αγώνας συνεχίζεται, τίποτα δεν έχει τελειώσει» είπε μεταξύ άλλων έξω το Εφετείο η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, με αφορμή την συμπλήρωση ενός από την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή. «Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα, όλοι θυμόμαστε την μεγάλη απόφαση αυτή. Θα μείνει στη μνήμη όλων μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε, έχουμε μπροστά μας ένα Εφετείο που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Επίσης ο αγώνας στον δρόμο δεν έχει τελειώσει, το βλέπουμε αυτές τις μέρες με το τι γίνεται» είπε χαρακτηριστικά.

Η Μάγδα Φύσσα βρέθηκε στην κεφαλή της αντιφασιστικής πορείας. 

Το παρών έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με σύνθημα «Τη φτώχεια και τον φασισμό θα πολεμάμε πάντα».

Οι φωτογραφίες του Μάριου Λώλου από τη μεγάλη πορεία στην Αθήνα:

Θεσσαλονίκη: Αντιφασιστική συναυλία μετά την πορεία 

Αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δικαστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Στη συναυλία ακούστηκαν αντιφασιστικά , αντιναζιστικά τραγούδια και συνθήματα, ενώ τονίστηκε από ομιλητές η ανάγκη "απομόνωσης των φασιστών και των ναζιστών από τα σχολεία και τις γειτονιές" και "καταδίκης φαινομένων ρατσισμού, νεοναζισμού και φασισμού", καθώς και "εξάλειψης των αιτιών που τα γεννούν".

Την εκδήλωση διοργάνωσαν σωματεία εργαζομένων, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινωνικοί φορείς και οργανώσεις, αντιρατσιστικές κινήσεις, ενώ στη συναυλία συμμετείχαν γνωστοί καλλιτέχνες.

Προηγήθηκε πορεία, η οποία ξεκίνησε στις έξι και μισή το απόγευμα, από το άγαλμα του Βενιζέλου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)