to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:51 | 06.10.2021

πηγή: efsyn.gr

Κοινωνία

Σε 12 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε γονιός από τα επεισόδια στη Σταυρούπολη

Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, στο σπίτι του 54χρονου, είχαν βρεθεί μία κυνηγετική καραμπίνα και 17 φυσίγγια, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια. Παράλληλα, συνελήφθη και ο 15χρονος γιος του, ο οποίος είχε αναρτήσει σε διαδικτυακή εφαρμογή φωτογραφίες με μαχαίρια και πιστόλια


Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον 54χρονο ο οποίος συνελήφθη μετά το πέρας των επεισοδίων στο 1ο - 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, στο σπίτι του 54χρονου, είχαν βρεθεί  μία κυνηγετική καραμπίνα και 17 φυσίγγια, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια. Παράλληλα, συνελήφθη και ο 15χρονος γιος του, ο οποίος είχε αναρτήσει σε διαδικτυακή εφαρμογή φωτογραφίες με μαχαίρια και πιστόλια.

Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι τους κατασχέθηκαν δύο περίστροφα αερίου με έξι φυσίγγια, ένα μαχαίρι, ένας σουγιάς, μία θήκη όπλου, ένα κοντάρι και ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ.

- Στο μεταξύ, αναβλήθηκε - λόγω κωλυμάτων στο πρόσωπο των δικηγόρων - η εκδίκαση δύο υποθέσεων που επρόκειτο να δικαστούν σήμερα με την αυτόφωρη διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου και συνδέονταν με τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας στα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης.

Η μία αφορούσε δύο νεαρούς, 19 και 20 ετών, που είχαν συλληφθεί για συμμετοχή στα επεισόδια που ξέσπασαν στο σχολικό συγκρότημα και η άλλη δύο άτομα (28 και 32 ετών) που κατέστησαν κατηγορούμενα, όταν προκλήθηκε ένταση με αστυνομικούς στη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας.

Το δικαστήριο ανέβαλε τις δίκες για την 1η και την 15η Μαρτίου του 2022 αντίστοιχα. Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)