to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:06 | 22.08.2013

Κοινωνία

Η Ασφάλεια στήνει καρτέρι στο Περιστέρι

«Περιστέρι, μια αστυνομοκρατούμενη πόλη!» τιτλοφορείται η ανακοίνωση των Νέων ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου, και περιγράφει την εμφάνιση ΜΑΤ και αστυνομικών με πολιτικά που «εποπτεύουν» τη συναντήσεις σε πλατεία της πόλης μετά το θάνατο του 19χρονου συμπολίτη μας που δεν είχε εισιτήριο...


Η ανακοίνωση:

Λίγες μέρες πριν, λίγα μέτρα μακριά από το λαμπερό δημαρχείο της πόλης μας, ο Θανάσης έπεσε νεκρός έξω από τις πόρτες ενός τρόλεϊ. Ένα φτωχό παιδί, από φτωχή οικογένεια όπως πολλοί από εμάς στο Περιστέρι. Ο θάνατος του έγινε γνωστός σε όλη τη χώρα. Τον σχολίασαν πολλοί και πολλοί ήταν αυτοί που έριξαν όσα αποθέματα χολής είχαν πάνω στο κορμί του Θανάση. Ήταν ένας ακόμα τζαμπατζής για εκείνους που κοστολόγησαν τη ζωή του όσο ένα εισιτήριο. "Αφού δεν πλήρωσε, καλά να πάθει" διαβάζουμε και ανατριχιάζουμε. 

Ήταν εχθρός του συστήματος αφού δεν είχε να δώσει 1,2 ευρώ και ως εχθρός αντιμετωπίζεται και μετά το θάνατο του. Ως εχθρούς του όμως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και τους φίλους του Θανάση αλλά και τον απλό κόσμο που κινητοποιήθηκε και οργανώθηκε ώστε να ενημερώσει τους πολίτες για τα δικαιώματα τους, να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του φίλου τους, να αφήσουν ένα λουλούδι στον τόπο που άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος. 

Εκατοντάδες Περιστεριώτες, κάθε ηλικίας είναι καθημερινά στην κεντρική πλατεία του δημαρχείου και συζητούν για το περιστατικό αυτό, οργανώνουν συναυλίες ενάντια στην κρατική αυθαιρεσία, μοιράσματα φυλλαδίων και άλλα πολλά ώστε να είναι όλοι οι πολίτες ενήμεροι για όσα συμβαίνουν στην πόλη μας. Διεκδικούν ένα κράτος δικαίου, ένα κράτος ανθρώπινο. 

Στο Περιστέρι όμως, εκτός από τους φίλους του Θανάση και τον απλό κόσμο που βρέθηκε στις πλατείες, έχουμε ξαφνικά και την εμφάνιση MAT, αντρών της ασφάλειας και άλλως κρατικών μηχανισμών που φαίνεται πως δεν τους αρέσουν οι ελεύθεροι άνθρωποι και κάνουν ότι μπορούν για να τους φοβίσουν. 

Φωτογραφίζουν όσους βρίσκονται πάνω στην πλατεία, προσαγάγουν ανθρώπους και ας τους έχουν ήδη δείξει την αστυνομική τους ταυτότητα, απειλούν με προσαγωγές όποιον θέλει να πάει στο σημείο που πέθανε ο Θανάσης. Απαγορεύουν στους φίλους ενός νεκρού παιδιού, να πάνε στο σημείο που ξεψύχησε ο φίλος τους. 

«Μπορεί να βρεθείς στα κεντρικά της ασφάλειας, επειδή ήθελες να αφήσεις ένα λουλούδι στο σημείο που πέθανε ο φίλος σου»

Το Περιστέρι αλλάζει και γίνεται μια επικίνδυνη πόλη. Μια πόλη στην οποία μπορεί να βρεθείς στα κεντρικά της ασφάλειας, επειδή ήθελες να αφήσεις ένα λουλούδι στο σημείο που πέθανε ο φίλος σου. Μια επικίνδυνη πόλη που σε φωτογραφίζουν επειδή είσαι σε μια πλατεία και συζητάς για κινήσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών σου. Μια πόλη που η αστυνομία σε αντιμετωπίζει ως κακοποιό, επειδή απλά πας στην πλατεία. 

Η διοίκηση του δήμου απουσιάζει για ακόμη μια φορά από όλα αυτά. Έχει παραδώσει πλήρως στις δυνάμεις καταστολής την κεντρική της πλατεία με σκοπό να εξαφανίσει από αυτή τους πολίτες και να είναι άδεια. Ένας δήμαρχος που εμφανίζεται μόνο στα εύκολα, δεν έχει πάρει θέση για την πόλη του που πλέον δεν είναι καθόλου πόλη του. Το μόνο που ξέρει είναι να εμφανίζεται όπου υπάρχουν κάμερες και να καμαρώνει για το νέο άλσος της πόλης που φυσικά και δεν έφτιαξε αυτός. Για ακόμη μια φορά τσάμπα μάγκας που πουλάει μούρη με έργα άλλων. Εξυπηρετεί πλήρως τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας σαν πιστός της ακόλουθος, αδιαφορώντας για ότι μπορεί να του χαλάσει την εικόνα. Στηρίζει με την απουσία του τις πρακτικές εκφοβισμού μιας ολόκληρης πόλης γιατί φαίνεται πως ούτε και αυτός θέλει να υπάρχουν ενεργοί και σκεπτόμενοι νέοι στην πόλη του. 

Στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο, τις προσπάθειες των φίλων και των υπολοίπων πολιτών της πόλης μας. Δηλώνουμε πως δεν θα φοβηθούμε τίποτα και κανέναν τους. 

Καλούμε όλους τους πολίτες κάθε ηλικίας της πόλης μας,  να βρίσκονται στην πλατεία δημαρχείου καθημερινά! Δεν θα μας τρομάξει κανένας τραμπούκος, δεν θα χαρίσουμε τις ελευθερίες και την πόλη μας σε κανέναν υπάλληλο της κυβέρνησης.

Νέοι - Νέες Σύριζα Περιστερίου 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)