to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μία από τα ίδια

Αρνούνται να παραδεχτούν τα λάθη τους και επιμένουν στην ίδια συνταγή αποτυχίας


Η Ρίτα Μέι Μπράουν -και όχι ο Αϊνστάιν- στο βιβλίο της «Sudden Death» έγραψε ότι “τρέλα είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και κάθε φορά να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα”. Προφανώς η συγγραφέας δεν εννοεί την επανάληψη λαθών, γιατί τότε δεν θα μιλούσε για τρέλα, αλλά για επικίνδυνες πρακτικές που επαναλαμβάνονται αδιαφορώντας για το κόστος τους. Αυτό δηλαδή που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες με πρωταγωνιστή την κυβέρνηση, που και φέτος επαναλαμβάνει τα λάθη τής περσινής χρονιάς και εμφανίζεται να περιμένει διαφορετικά αποτελέσματα.

Άνοιξε τον τουρισμό όπως το καλοκαίρι του 2020, άνοιξαν και φέτος τα σχολεία όπως και πέρυσι και, όπως όλα δείχνουν, πάμε να επαναλάβουμε και φέτος κάποιες εορταστικές εκδηλώσεις γνωρίζοντας τα αποτελέσματα των περσινών αποφάσεων και αδιαφορώντας για το τι θα ακολουθήσει. Με τον τουρισμό είδαμε τι έγινε και φέτος. Με τα σχολεία βλέπουμε καθημερινά τα ποσοστά των κρουσμάτων ανάμεσα στους μαθητές.

Και τώρα ετοιμαζόμαστε να ξαναζήσουμε τα επακόλουθα των περσινών λαθών στη Θεσσαλονίκη, αφού για την κυβέρνηση προέχει το χάιδεμα κάποιων αυτιών από την αποφυγή της επανάληψης των λαθών. Λες και περιμένουν διαφορετικά αποτελέσματα. Λες και δεν διδάσκονται τίποτα από τα λάθη και τις αστοχίες των επιλογών και των αποφάσεών τους. Εκεί, όμως, βρίσκεται και το επίκεντρο του προβλήματος. Στην άρνηση παραδοχής των λαθών τους. Γι’ αυτό και επιμένουν στην ίδια συνταγή αποτυχίας. Για να μην αναγκαστούν να παραδεχθούν τα λάθη τους αφενός και αφετέρου για να μην δυσαρεστήσουν ένα προνομιούχο τμήμα της εκλογικής τους πελατείας, που ούτε για εμβόλια θέλει να ακούει ούτε και χωρίς παρελάσεις και λιτανείες μπορεί να ζήσει.

Και από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση, που είτε περιμένει φέτος διαφορετικά αποτελέσματα ενώ επαναλαμβάνει τα λάθη του 2020 είτε απλώς μας δουλεύει ψιλό γαζί.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)