to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:59 | 03.10.2021

Οικονομία

Στο Eurogroup της Δευτέρας η 11η αξιολόγηση για την Ελλάδα

Αύριο αναμένεται να συζητηθεί η 11η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας στο συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο.


Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, παρόλο που δεν αναμένεται μακρά συζήτηση, οι υπουργοί Οικονομικών θα ενημερωθούν για την έκθεση από τον Έλληνα Υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος παράλληλα θα εξηγήσει το σχέδιο της κυβέρνησης αναφορικά με την εκκαθάριση των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, τα κόκκινα δάνεια και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στον ευρύτερο οικονομικό τομέα.

Πάντως η 11η έκθεση δεν συνδέεται με εκταμίευση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα.

Το κείμενο της 11ης Αξιολόγησης διαθέσιμο ΕΔΩ.

Η 11η αξιολόγηση υπολογίζει ότι το ΑΕΠ θα αναπτυχθεί 4,3% φέτος και 6% το 2022, λόγω του σχεδίου ανάκαμψης και μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Υπάρχουν και οι επισημάνσεις όμως για καθυστερήσεις όπως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου και με αστερίσκο για το θέμα των κόκκινων δανείων.

Την Τρίτη ο κ. Σταϊκούρας θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ecofin, όπου θα συζητηθεί η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη – με έμφαση στην εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και του προγράμματος SURE για τη στήριξη της απασχόληση.

Κατόπιν ο υπουργός θα συμματάσχει στην Υπουργική Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, που πραγματοποιείται την Τρίτη και την Τετάρτη στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

Το κεντρικό θέμα της Συνόδου, στην οποία μετέχουν Υπουργοί Οικονομικών, Οικονομίας, Εξωτερικών και Εμπορίου από τα κράτη-μέλη και τα κράτη-εταίρους του ΟΟΣΑ, καθώς και εκπρόσωποι άλλων διεθνών οργανισμών, είναι: «Κοινές αξίες: Χτίζοντας ένα πράσινο και χωρίς αποκλεισμούς μέλλον».

Με πληροφορίες από: Οικονομικό Ταχυδρόμο

tags: Eurogroup

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)