to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:36 | 03.10.2021

Κοινωνία

Σταυρούπολη: Νέα δολοφονική επίθεση φασιστοειδών κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προκλήσεις των ανεξέλεγκτων νεοναζί στη Θεσσαλονίκη: Βίαιη επίθεση φασιστών κατά μελών της ΚΝΕ έλαβε χώρα στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης το πρωί της Κυριακής 3/10, όταν τα μέλη της ΚΝΕ πραγματοποιούσαν στην περιοχή μοίρασμα φυλλαδίων - Σε δεκατέσσερις προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ


Σύμφωνα με το 902.gr, ομάδα περίπου 15 φασιστών, οπλισμένοι με αλυσίδες, τέιζερ και φορώντας κράνη διέπραξαν πριν από λίγο δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν μαζική εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στη Σταυρούπολη, με το κάλεσμα της ΚΕ και την πρόσκληση για τη συγκέντρωση που διοργανώνεται τις επόμενες μέρες.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι ακροδεξιοί χρησιμοποίησαν χοντρές αλυσίδες ακόμη και taser. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Σε δήλωσή της η αυτόπτης μάρτυρας, Νικολέτα Θεογνώστου εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του δήμου Μελά καταγγέλλει ότι οι φασιστικές ομάδες με ευθύνη των κυβερνώντων αλωνίζουν εδώ και μέρες στη Σταυρούπολη χωρίς να τους πειράζει κανείς.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, μετέβη στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης για να υποβάλει μήνυση για το περιστατικό. Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η ΕΛΑΣ προώρησε σε δεκατέσσερις προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ.

[Ένας εκ της ομάδας φασιστών (δεξιά) σε καφετέρεια στην πλατεία μετά την επίθεση (902.gr)]

Σύμφωνα με πληροφορίες του alterthess.gr οι τραυματίες της επίθεσης είναι τέσσερις  

[Τις παραπάνω φωτογραφίες έδωσαν στη δημοσιότητα το ΚΚΕ και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι]

Χρ. Γιαννούλης: Η δολοφονική επίθεση πρέπει να μας αφυπνίσει όλους

Η δήλωση Χρ. Γιαννούλη για τη δολοφονική επίθεση ακροδεξιών​:

«Η σημερινή δολοφονική επίθεση από ακροδεξιούς σε μέλη της ΚΝΕ, πρέπει να αφυπνίσει όλους μας. Πολιτεία, πολιτικά κόμματα, κοινωνικές οργανώσεις. Η ανεξέλεγκτη δράση των φασιστικών ταγμάτων εφόδου δεν είναι ανεκτή σε μία δημοκρατία. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να δείχνει ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και να αντιληφθεί ότι η ρητορική των δύο άκρων είναι θηλιά για τη δημοκρατία. Να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς από χέρι φασίστα».

Δ. Παπαδημούλης: Είναι επικίνδυνη η θεωρία των δύο άκρων

ΚΚΕ: Αν νομίζουν πως θα φοβίσουν το λαό, είναι βαθιά γελασμένοι

Την επίθεση που δέχτηκαν τα μέλη της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

      Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση με αλυσίδες και άλλα δολοφονικά μέσα σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη, την ώρα που πραγματοποιούσαν μαζική πολιτική εξόρμηση με το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής προς τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία για τη συσπείρωση και συμπόρευση με ΚΚΕ. Οι θρασύδειλοι ναζιστές εγκληματίες επιτέθηκαν μπροστά σε εκατοντάδες εργαζόμενους, νέους και παιδιά, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για εγκληματική ναζιστική συμμορία. Τραυμάτισαν τέσσερα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μπροστά στη μαζική αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, τράπηκαν σε φυγή. Αν νομίζουν πως θα φοβίσουν το λαό, τους ανθρώπους του μόχθου και τη νεολαία είναι βαθιά γελασμένοι. Η δράση τους πρέπει να συναντήσει την καθολική αντίδραση, να απομονωθεί ο φασισμός».

      Η Κ.Ο Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από την επίθεση, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα. «Να αναλάβει την ευθύνη της απέναντι στη δράση των φασιστικών συμμοριών. Να προστατέψει την ελεύθερη πολιτική δράση, τη δράση του κινήματος από τις επιθέσεις τους. Ο λαός να τους απομονώσει στις γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς» επισημαίνει στην ανακοίνωση της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)