to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:11 | 02.10.2021

Πολιτική

Εκτός ΕΟΔΥ ο Παναγιώτης Αρκουμανέας - ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει την αποτυχία του»

Την παραίτησή του από την προεδρία του ΕΟΔΥ υπέβαλε σήμερα, Σάββατο, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας - ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε, όσους μπροστινούς του και να διώξει - Ο κ. Μητσοτάκης που ανά δυο μήνες πανηγυρίζει για την «επιτυχή» διαχείριση της πανδημίας, μέσα σε ενάμισι μήνα καρατόμησε όλους όσους τη διαχειρίστηκαν με τα σημερινά καταστροφικά αποτελέσματα»


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας υπέβαλε την παραίτησή του με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος πρέπει να την κάνει δεκτή, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η αποχώρησή του από την προεδρία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιστολή του δεν υπάρχουν αιχμές για τον οργανισμό, με τον ίδιο να κάνει έναν θετικό απολογισμό της θητείας του.

Την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε αποφύγει να τοποθετηθεί για τα σενάρια περί παραίτησης του Παναγιώτη Αρκουμανέα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Κληθείς να απαντήσει στη Βουλή στο σχετικό ερώτημα της Δώρας Αυγέρη από τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Υγείας περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν έχει στα χέρια του επιστολή παραίτησης.

Καίτοι ο Π. Αρκουμανέας ήταν προσωπική επιλογή του πρώην υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την κρίσιμη θέση του επικεφαλής του ΕΟΔΥ, η πρόταση από τον κ. Κικίλια, για αξιοποίηση του δεύτερου στο υπουργείο Τουρισμού, δεν επιβεβαιώνεται.

Ο Π. Αρκουμανέας ανέλαβε επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), το Νοέμβριο του 2019.

Μερικούς μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2020, ενέσκηψε η πανδημία της COVID-19, με το πρώτο κρούσμα να είναι γεγονός και στην Ελλάδα και να καταγράφεται στις 26 Φεβρουαρίου 2020.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τώρα ποιος θα αναλάβει το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του Οργανισμού, καθώς η πανδημία συνεχίζεται και παρά τους εμβολιασμούς.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε, όσους μπροστινούς του και να διώξει»

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση: «Ο κ. Μητσοτάκης που ανά δυο μήνες πανηγυρίζει για την «επιτυχή» διαχείριση της πανδημίας, μέσα σε ενάμισι μήνα καρατόμησε όλους όσους τη διαχειρίστηκαν με τα σημερινά καταστροφικά αποτελέσματα. Μετά τους υπουργούς Υγείας, τώρα σειρά πήρα και ο επικεφαλής των διπλών βιβλίων καταγραφών και του μπάχαλου του ΕΟΔΥ.

Το μόνο που αφήνουν πίσω τους είναι την πανδημία εκτός ελέγχου, με τη χώρα μας να είναι τρίτη σε  θανάτους ανά 100.000 πολίτες στην ΕΕ εδώ και ένα μήνα, την απαξίωση των επιστημόνων που ετοιμάζονται να πάρουν σειρά και αυτοί ως αποδιοπομπαίοι τράγοι, την παταγώδη αποτυχία στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και μια κοινωνία βαθιά διχασμένη, μήπως και κρυφτούν οι ευθύνες τους.

Ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε, όσους μπροστινούς του και να διώξει».

Δώρα Αυγέρη: Αφού η κυβέρνηση τα έχει κάνει όλα τόσο καλά, γιατί φεύγουν ένας - ένας από το υπ. Υγείας;

«Όταν πριν από μέρες ρωτούσαμε τον κ. Πλεύρη στη Βουλή αν ισχύουν τα περί παραίτησης του επικεφαλής του ΕΟΔΥ, ο νέος Υπουργός Υγείας έλεγε ότι δεν έχει λάβει έγγραφη παραίτηση και ότι δεν ασχολείται με δημοσιεύματα. Τελικά και καπνός υπήρχε  και φωτιά» σημειώνει η αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δώρα Αυγέρη για την παραίτηση Αρκουμανέα, και τονίζει:

«Ο κ. Αρκου​μανέας γνωστοποίησε την παραίτησή του σήμερα Σάββατο, βγάζοντας τον κ. Πλεύρη από τη δύσκολη θέση να μας αντιμετωπίσει στη Βουλή, καθώς μέχρι αργά χθες το βράδυ συζητούσαμε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Εκεί θα του θέταμε το εξής, πολύ απλό, ερώτημα:

Στις δυο σελίδες παραίτησης, ο κ. Αρκουμανέας λέει ότι τα έκανε όλα τέλεια, αλλά δεν λέει τίποτα γιατί φεύγει! Τελικά αφού η κυβέρνηση τα έχει κάνει όλα τόσο καλά, γιατί ένας-ένας την έχουν κάνει από το υπουργείο Υγείας;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)