to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:54 | 01.10.2021

Διεθνή

Η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες αναζητά 800 εκατομμύρια δολάρια

Η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (Unrwa) προσπαθεί να συγκεντρώσει 800 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των δωρητών στα μέσα Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός της επίτροπος, Φιλίπ Λαζαρινί, υπογραμμίζοντας την ανάγκη "προβλεψιμότητας" για τις επιχειρήσεις της υπηρεσίας


Για τις "τρεις βασικές δραστηριότητες" της Unrwa, την εκπαίδευση, την υγεία και την κοινωνική προστασία, "προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε για ένα χρόνο 800 εκατομμύρια δολάρια", δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Νέα Υόρκη.

"Ο κύριος στόχος της διάσκεψης αυτής" που συνδιοργανώνεται από τη Σουηδία και την Ιορδανία "είναι να υπάρχει καλύτερη προβλεψιμότητα", επέμεινε ο ελβετικής εθνικότητας αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Αυτό θα επιτρέψει να παραμείνουν ανοιχτά τα σχεδόν 700 σχολεία που διαχειρίζεται ο ΟΗΕ, όπου φοιτούν 550.000 κορίτσια και αγόρια, όπως και τα κέντρα υγείας και να συνεχίσει να παρέχεται κοινωνική ασφάλεια στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, διευκρίνισε ο Λαζαρινί.

Σε αυτά τα 800 εκατομμύρια, προστίθεται η ανάγκη πόρων για την ανθρωπιστική βοήθεια που διασφαλίζει η Unrwa, η οποία ποικίλλει ανάλογα με τις κρίσεις από τη μια χρονιά στην άλλη που εκτιμώνται για το 2022 σε μισό εκατομμύριο δολάρια, όπως και τη χρονιά που τελειώνει, ανακοίνωσε ο αξιωματούχος που ασκεί τα καθήκοντά του από τον Απρίλιο.

Υπογράμμισε ότι η υπηρεσία του δεν έχει 100 εκατομμύρια δολάρια για να τελειώσει η χρονιά αυτή και ότι μπορεί να χρειαστεί να κλείσει ορισμένες δραστηριότητες τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

"Συνεχίζουμε σήμερα να αγωνιζόμαστε και δεν ξέρω ποτέ εκ των προτέρων αν θα είμαι σε θέση να πληρώσω τους μισθούς σχεδόν 28.000 εργαζομένων" της Unrwa, εξήγησε ο Φιλίπ Λαζαρινί.

Σε σχέση με τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν κατά το παρελθόν κυρίως από το Ισραήλ για την κατάρτιση των τοπικών εκπαιδευτικών όπως και για το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων που χρησιμοποιούνται, ο γενικός επίτροπος υπογράμμισε ότι η Unrwa είναι διαφανής και μια από τις πιο προσεκτικές στις ενέργειές της υπηρεσίες του ΟΗΕ στον κόσμο.

Τα κριτήρια επιλογής των εκπαιδευτικών όπως τα σχολικά βιβλία που χρησιμοποιούνται είχαν αυτά των χωρών υποδοχής", υπενθύμισε.

Η Unrwa προσφέρει βοήθεια σε περισσότερους από 5 εκατομμύρια Παλαιστίνιους πρόσφυγες που είναι καταγεγραμμένοι στους καταλόγους της, στα Παλαιστινιακά Εδάφη, στην Ιορδανία και στον Λίβανο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: ΟΗΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)