to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:44 | 01.10.2021

Κοινωνία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη: Kαμία ανοχή στις κυβερνητικές παλινωδίες

Από σήμερα η Θεσσαλονίκη, 1η Οκτωβρίου, ξαναμπαίνει σε λοκντάουν με απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 01:00πμ και 06:00πμ με άγνωστο το πότε αυτό θα λήξει.


«Αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τους σκοπούς αυτής της απαγόρευσης», τονίζει η Νεολαία στην ανακοίνωσή της.

Η ΝΣ Θεσσαλονίκης καλεί τους νέους πολίες να μην αποδεχτούν καμία επιπλέον κυβερνητική παλινωδία «που πέραν της νοημοσύνης μας, υποτιμά και τις ελευθερίες μας», και σχολιάζει για το θέμα:

«Πιθανότατα αυτό το ακατανόητο -ας πούμε- και σίγουρα αναποτελεσματικό μέτρο έρχεται να συμπληρώσει το σερί των εγκληματικών κυβερνητικών παλινωδιών προκειμένου να μπορέσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, να κατηγορήσει για την έξαρση της διασποράς του ιού τους πολίτες νουθετώντας πάλι για ατομική ευθύνη και ουδέποτε για πολιτειακή.Η κυβέρνηση απέτυχε πλήρως στον εμβολιασμό και αρνείται να λάβει πραγματικά μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας.

Ωστόσο εμείς αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τους σκοπούς αυτής της απαγόρευσης. Έχει και αυτή ρόλο "εκπαιδευτικό", όπως το sms κι όλες οι κυβερνητικές απαγορεύσεις που η μοναδική αναχαίτιση που κατάφεραν ήταν εκείνη των ελευθεριών και των δικαιωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας κι ούτε κατά διάνοια του ιού.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τασσόμαστε μαχητικά υπέρμαχοι του εμβολιασμού, της εφαρμογής και τήρησης ουσιαστικών μέτρων προστασίας του συνόλου κατά της διασποράς του covid19, της ενίσχυσης του ΕΣΥ. Τασσόμαστε όμως κι απολύτως ενάντια της κάθε επιπρόσθετης κυβερνητικής ανοησίας που μόνο σκοπό έχει να αποτάξει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης από πάνω της και να ικανοποιήσει τις αυταρχικές επιθυμίες του υπουργικού της συμβουλίου.

Καλούμε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να επιδείξουν συλλογική υπευθυνότητα, να τηρήσουν με αυστηρότητα τα μέτρα αναχαίτισης της διασποράς του covid19, αλλά να μην αποδεχτούν καμία επιπλέον κυβερνητική παλινωδία που πέραν της νοημοσύνης μας, υποτιμά και τις ελευθερίες μας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)