to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:09 | 01.10.2021

Πολιτική

Τη Σάμο και το κέντρο - φυλακή για πρόσφυγες επισκέπτεται σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στη Σάμο μεταβαίνει σήμερα Παρασκευή 1η Οκτώβρη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να «πουλήσει» λίγο ακόμα αντι-μεταναστευτική υστερία, επισκεπτόμενος τη δομή - φυλακή που έφτιαξε η κυβέρνησή του στη Σάμο


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί το πρωί στη Σάμο, όπου θα επισκεφτεί τη νέα «Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο» (σ.σ.: και μόνο το όνομα αναδεικνύει την αντίφαση...), στη θέση «Ζερβού», και το παλιό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στο Βαθύ.

(φωτ. από τη νέα δομή - φυλακή στη Σάμο, από το προφίλ του Μ. Λώλου)

Η νέα δομή, που «εγκαινιάστηκε» από τον Ν. Μηταράκη πριν από λίγες μέρες καταλαμβάνει έκταση περίπου 154 στρ., στην απομακρυσμένη θέση «Ζερβού» του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Είναι δυναμικότητας 3000 φιλοξενούμενων, που αναλύεται σε 1.560 άτομα γενικός πληθυσμός, 240 ασυνόδευτα ανήλικα, 240 ευάλωτες ομάδες, μονογονεϊκές οικογένειες, γυναίκες και 960 στο ΠΡΟΚΕΚΑ, τον χώρο κράτησης δηλαδή.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναμένεται να πανηγυρίσει βεβαίως για την «τακτοποίηση» που φέρνει η νέα δομή, σε σχέση με την παλαιότερη στο Βαθύ, κι ας είναι βέβαιο ότι αν οι αριθμοί των διαμενόντων αυξηθούν (τώρα στη Σάμο βρίσκονται μόλις 300 πρόσφυγες σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπ. Μετανάστευσης) η δομή αυτή θα μετατραπεί σε ένα κολαστήριο με κοντέινερ και άσφαλτο. 

Δεν θα λείψουν φυσικά οι αναφορές στην «προστασία των συνόρων» που έχει περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές. Και φυσικά θα περισσέψουν οι αναφορές στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, κι ας είναι καθημερινές οι τεκμηριωμένες αναφορές για τα απάνθρωπα pushback στο Αιγαίο.

tags: Σάμος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)