to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:32 | 30.09.2021

Οικονομία

Τράπεζα Πειραιώς: «Θυσιάζονται θέσεις εργασίας τη στιγμή που αγοράζονται πολυτελή γραφεία στο Ελληνικό»

Τι καταγγέλλουν τα σωματεία των εργαζομένων


Όπως αναφέρουν ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ  (Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ) και ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Ε.Σ.Ε.Τ.Π):

ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, την ίδια περίοδο που ανακοίνωσε την αγορά πολυτελών γραφείων στο Ελληνικό έναντι €147 εκατ., προχώρησε στη σύσταση θυγατρικής εταιρείας προκειμένου να εκβιάσει με απόσχιση πάνω από 200 εργαζόμενους, οι οποίοι μάλλον δεν χωρούν στα 40.000 τ.μ. που θα στεγάσουν τα golden boys.

Παρότι οι λεπτομέρειες της νέας συρρίκνωσης των θέσεων εργασίας παραμένουν σκόπιμα ασαφείς, θεωρούμε ότι με βάση τα δείγματα γραφής που έχει ήδη δώσει η Διοίκηση Μεγάλου, τόσο στο κλείσιμο των καταστημάτων του Δικτύου, όσο και στο ζήτημα της υπηρεσίας των κόκκινων δανείων (RBU) δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.

Ήδη οι 3 Σύλλογοι εργαζόμενων (ΣΕΥΤΠΕ, ΕΣΕΤΠ και ΣΥΓΤΕ) έχουν καταδικάσει την απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων από την πλευρά της Διοίκησης κι έχουν ζητήσει από τα μέλη τους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.  Άλλωστε αυτή η νέα πρόκληση δεν αφορά μόνο τους 200 συναδέλφους που στοχοποίησε η Διοίκηση στην παρούσα φάση, αλλά το μέλλον των εργασιακών σχέσεων γενικά, στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς. Υπενθυμίζουμε ότι πριν καν ολοκληρωθεί το σχέδιο Sunrise που προέβλεπε την απώλεια πάνω από 2.000 θέσεων εργασίας, παρατηρούνται ήδη ελλείψεις προσωπικού σε καταστήματα και κεντρικές υπηρεσίες, με το πελατειακό κοινό να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί επαρκώς, από την μεγαλύτερη συστημική Τράπεζα της χώρας.

Ανεξάρτητα λοιπόν από τους επιχειρηματικούς ελιγμούς στους οποίους επιδίδεται η Διοίκηση προκειμένου να αντιμετωπίσει σπασμωδικά και βραχυπρόθεσμα, τα ζητήματα που από καιρό έπρεπε να έχει λύσει, καθίσταται πλέον ηλίου φαεινότερο ότι η συνεχής απομείωση  προσωπικού δεν υπηρετεί την βιώσιμη ανάπτυξη της Τράπεζας.

Για τους 3 Συλλόγους εργαζόμενων, η κόκκινη γραμμή ήταν και είναι πάντα ξεκάθαρη:

ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΣΕ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)