to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι Pfizer/BioNTech υπέβαλαν στην FDA τα αρχικά δεδομένα των δοκιμών τους για την χορήγηση του εμβολίου τους κατά της COVID-19 στα παιδιά 5 - 11 ετών

Τα κρούσματα μεταξύ των παιδιών αυξήθηκαν και έφτασαν στο υψηλότερο σημείο τους στις αρχές του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής.


Οι Pfizer/BioNTech υπέβαλαν σήμερα στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) τα αρχικά δεδομένα των δοκιμών τους για την χορήγηση του εμβολίου τους κατά της COVID-19 σε παιδιά ηλικίας 5 ως 11 ετών και ανακοίνωσαν ότι θα υποβάλουν επισήμως αίτημα για την έγκρισή του για επείγουσα χρήση τις ερχόμενες εβδομάδες.

Τα κρούσματα μεταξύ των παιδιών αυξήθηκαν και έφτασαν στο υψηλότερο σημείο τους στις αρχές του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής.

Το εμβόλιο αυτό, το οποίο έχει ήδη λάβει άδεια για χορήγηση στους εφήβους 12 ως 15 ετών και έχει εγκριθεί πλήρως για τις ηλικίες 16 ετών και άνω, έδειξε ότι προκαλεί ισχυρή ανοσοποιητική απόκριση στην ηλικιακή αυτή ομάδα σε κλινική δοκιμή που έγινε με 2.268 μετέχοντες, είχαν ανακοινώσει οι εταιρείες Pfizer/BioNTech στις 20 Σεπτεμβρίου.

Το εμβόλιο αυτό εγκρίθηκε για χρήση στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών περίπου έναν μήνα μετά την αίτηση που έκαναν οι εταιρείες γι'αυτό. Αν ακολουθηθεί το ίδιο χρονοδιάγραμμα γι'αυτήν την αίτηση, μπορεί να καταστεί δυνατό να αρχίσουν τα παιδιά ηλικίας 5 ως 11 ετών να εμβολιάζονται ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου.

Μια ταχεία έγκριση θα βοηθούσε να αποτραπεί μια πιθανή αύξηση των κρουσμάτων το φθινόπωρο, καθώς τα σχολεία έχουν ήδη ανοίξει σε όλη τη χώρα.

Ενώ τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο να εμφανίσουν σοβαρή μορφή της COVID-19, μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους, συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)