to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:49 | 28.09.2021

Πολιτική

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Αρκαλοχώρι και το Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο και τις σεισμόπληκτες περιοχές της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης οι Τομεάρχες της Κοινοβουλευτικης Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης και Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Παππάς.


Οι Τομεάρχες, μαζί με τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πραγματοποίησαν επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές, καθώς και συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τους Δημάρχους των Δήμων που επλήγησαν από τους σεισμούς, Μινώα Πεδιάδας Μανόλη Φραγκάκη και Αρχανών Αστερουσίων Μανόλη Κοκοσάλη, καθώς και με Φορείς που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Νίκος Παππάς: Να γίνουν άμεσα οι καταγραφές ζημιών, να δοθούν γρήγορα τα επιδόματα στήριξης

Ενημερωθήκαμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τα πρώτα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία και των υποδομών και των κατοίκων.

Το φαινόμενο φαίνεται ότι βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, οπότε ο κόσμος πρέπει να έχει ψυχραιμία και πολύ μεγάλη προσοχή. Θέλουμε να του συστήσουμε να αξιοποιήσει τις διαθέσιμες υποδομές για τη στέγασή του και να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση με την απαιτούμενη ψυχραιμία.

Κάναμε καθαρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα βρεθεί στη θέση της επισπεύδουσας αντιπολίτευσης, της αντιπολίτευσης που παροτρύνει να ληφθούν γρήγορα μέτρα για να απαλύνει η Πολιτεία τον πόνο που δημιούργησε η φυσική καταστροφή.

Δεν θέλουμε να δούμε φαινόμενα που είδαμε σε άλλες φυσικές καταστροφές.

Με λύπη θα φέρω ως παράδειγμα του τι συνέβη στη Λάρισα, στο χωριό Δαμάσι, όπου έξι μήνες μετά τον σεισμό τα χαλάσματα βρίσκονται ακριβώς στη θέση που βρέθηκαν μετά την καταστροφή.

Πρέπει πάρα πολύ γρήγορα οι υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών να κάνουν τις καταγραφές και να προχωρήσουν και οι σχετικές αποζημιώσεις προς τους κατοίκους, αλλά και να ξεκινήσουν οι εργασίες μαζέματος όλων των χαλασμάτων, τα οποία μπορεί πραγματικά να αποτελέσουν μια εστία κινδύνου και ατυχημάτων.

Αυτό είναι ύψιστη ανάγκη και δηλώνουμε από τώρα τη διάθεσή μας για συνεννόηση και συναίνεση ούτως ώστε αυτές οι διεργασίες να προχωρήσουν με διαφάνεια και ταχύτητα.

Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές και τον Ερυθρό Σταυρό που βοήθησαν στην κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Πρέπει πάρα πολύ γρήγορα να δοθούν οι άμεσες αποζημιώσεις των 600 ευρώ, των 5.000 ευρώ για τις κατοικίες και των 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, και βεβαίως πάρα πολύ γρήγορα να προχωρήσει η καταγραφή των ζημιών.

Τέλος, να εξεταστεί η παραχώρηση ενός έκτακτου εισοδήματος κοινωνικής αλληλεγγύης για τους ανθρώπους των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί. Φανταζόμαστε ότι η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ είναι στα αυτονόητα.

Κώστας Ζαχαριάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κοντά στους πολίτες

Επισκεπτόμαστε σήμερα με εντολή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα  τις πληγείσες περιοχές για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι την εξέλιξη του φαινομένου  και τις καταστροφές που έχουν προκληθεί σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία από τη σεισμική δραστηριότητα.

Ενημερωθήκαμε πριν από λίγο από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τον δήμαρχο και σε λίγα λεπτά θα έχουμε συνάντηση και με τον περιφερειάρχη και βεβαίως με τον σεισμολόγο κύριο Ευθύμιο Λέκκα για την εξέλιξη του φαινομένου.
Η πολιτεία πρέπει να σταθεί δίπλα στους πολίτες να ακούσει τα προβλήματά τους και τα αιτήματά τους να μην ξεχαστούν όταν θα αποσυρθούν τα φώτα της δημοσιότητας.

Με αυτή την έννοια πρέπει να γίνει πλήρης, γρήγορη και άμεση καταγραφή των ζημιών, η ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση και η επαναφορά της κανονικότητας στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, θα είναι κοντά στους πολίτες και στα προβλήματά τους, θα πιέσει  με θετικό τρόπο την κυβέρνηση και θα συνδράμει το δήμο και την περιφέρεια με κάθε τρόπο ώστε να μπορέσουν να βρεθούν δίπλα στους πολίτες που περνάνε δύσκολες ώρες.

Από τη πρώτη στιγμή στον τόπο της καταστροφής

Εχθές πολυμελές κλιμάκιο στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία βρέθηκε στο Αρκαλοχώρι λίγη ώρα μετά τον φονικό σεισμό των 6 Ρίχτερ.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ έκαναν περιοδεία στους δρόμους της κωμόπολης για να διαπιστώσουν το μέγεθος και την έκτασης των καταστροφών που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός. Συνομίλησαν με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής που δοκιμάζονται, στους οποίους εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους και τους διαβεβαίωσαν ότι θα βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό τους.

Η ομάδα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφτηκαν επίσης το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, το αστυνομικό τμήμα, καθώς και το κέντρο επιχειρήσεων που στήθηκε στην περιοχή. Βρέθηκαν επίσης στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου, όπου άρχισε να στήνεται καταυλισμός για τη φιλοξενία των σεισμοπαθών. Συνομίλησαν με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιούργησε ο σεισμός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)