to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:27 | 27.09.2021

Πολιτική

Αλ. Τσίπρας για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ: Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα έγκλημα - Δεν θα το αφήσουμε να περάσει

«Πετύχατε ότι δεν κατάφεραν οι δανειστές επί 4,5 χρόνια»


Αφορμή για την παρέμβαση που πραγματοποίησε ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που υπέβαλαν 56 βουλευτές του κόμματος για την ακρίβεια και συγκεκριμένα την "Άμεση ανάγκη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των αυξήσεων των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και την Ενέργεια - Να σταματήσει η μετακύλιση των αυξήσεων στον τελικό καταναλωτή".

«Δε θα επιτρέψουμε να υποθηκεύσετε το εθνικό συμφέρον της χώρας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας


«Επί 4,5 χρόνια, η πώληση της ΔΕΗ ήταν διαρκώς στην ατζέντα των δανειστών. Σε κάθε διαπραγμάτευση, αποτελούσε κεντρικό σημείο τριβής και μάχης για να κρατήσουμε τη ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο. Όμως αποδείξατε ότι τελικά, δεν χρειάστηκε κανένας υπάλληλος του ΔΝΤ, κανένας γραφειοκράτης των Βρυξελλών για να χάσει ο ελληνικός λαός ένα πολύτιμο κομμάτι της περιουσίας του. Το εκχωρείτε εσείς, από μόνοι σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής με αφορμή την επίκαιρη επερώτηση 56 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ΔΕΗ και την ακρίβεια.

Δείτε το βίντεο από την ομιλία:

«Επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κρατήσαμε μια ΔΕΗ με κοινωνικό πρόσημο, χωρίς αυξήσεις δίνοντας σκληρή μάχη για να το πετύχουμε - 'Ο, τι δεν κατάφεραν να κερδίσουν επί 4μιση χρόνια οι δανειστές, το καταφέρατε εσείς με το που εκλεγήκατε», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Χαρίζετε την περιουσία του ελληνικού λαού με εξοργιστικά ερασιτεχνικό και ύποπτο τρόπο. Βρισκόμαστε μπροστά ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα - Δεν θα το αφήσουμε να περάσει»

«Στήνετε το μεγάλο παζάρι με τα ασημικά του κράτους χωρίς προσχήματα τώρα που καταλαβαίνετε ότι οι μέρες σας τελειώνουν», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο κλείσιμο της ομιλίας του. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)