to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:12 | 26.09.2021

Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε το 9ο Thessaloniki Pride - Επεισόδιο με ρίψη πετρών στο τέλος της πορείας υπερηφάνειας

Με κεντρικό σύνθημα «Ποια Κανονικότητα;», πραγματοποιήθηκε η πορεία υπερηφάνειας, η κεντρική εκδήλωση του 9ου Thessaloniki Pride, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης - Κατά την ολοκλήρωση της πορείας, ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες σε συμμετέχοντες στην πορεία υπερηφάνειας - Tουλάχιστον έξι προσαγωγές από την αστυνομία


Επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης του Thessaloniki Pride. Όταν η παρέλαση περνούσε μπροστά από τον Λευκό Πύργο, ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες σε άτομα που συμμετείχαν στην πορεία υπερηφάνειας, όπως αναφέρει το Voria.gr. Τα άτομα αυτά είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, κινήθηκαν απειλητικά από την οδό Νικολάου Γερμανού και εκτόξευσαν πέτρες και διάφορα αντικείμενα στους παριστάμενους στο 9ο Thessaloniki Pride, όπως μεταφέρει το grtimes.gr

 Oι αστυνομικοί που επενέβησαν προχώρησαν σε τουλάχιστον έξι προσαγωγές

Η πορεία ξεκίνησε από το Θέατρο Κήπου στην Πλατεία ΧΑΝΘ και από τις οδούς Τσιμισκή, Βενιζέλου, Νίκης επέστρεψε στο σημείο εκκίνησης, όπου παρουσιάζεται καλλιτεχνικό πρόγραμμα, εκδήλωση στην οποία λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων παρίσταται περιορισμένος αριθμός ατόμων. Ο Λευκός Πύργος φωταγωγήθηκε στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, όταν η πορεία έφτασε στο σημείο.

1

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ υπερηφάνειας, της «μεγάλης γιορτής αγάπης και αποδοχής ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, χαρακτηριστικών ή έκφρασης φύλου ή όποιου άλλου προσδιορισμού», όπως χαρακτηρίζεται από τους διοργανωτές, ξεκίνησαν στις 20 Σεπτεμβρίου και στη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν εκθέσεις, συζητήσεις, μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα και διαδραστικά παιχνίδια στην πόλη.

Βίντεο λίγο μετά το επεισόδιο:

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Για να φτιάξουμε έναν κόσμο με ορατότητα, ισότητα, συμπερίληψη κι ελευθερία

«Για να φτιάξουμε έναν κόσμο με ορατότητα, ισότητα, συμπερίληψη κι ελευθερία.

Για έναν κόσμο στα μέτρα μας.
Μετά από 2 χρόνια, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 9ο Thessaloniki Pride. Γιορτάσαμε με υπερηφάνεια, διαδηλώσαμε διεκδικώντας ξανά μαζί τη συνύπαρξή μας με ορατότητα, ισότητα και συμπερίληψη.
Παρότι ο δήμαρχος της πόλης, Κ.Ζερβας επέλεξε να αφήσει κλειστά τα φώτα της παραλιακής οδού κατά τη διέλευση της πορείας υπερηφάνειας, εμείς φωτίσαμε την πόλη κι αποδείξαμε πως η Θεσσαλονίκη είναι και θα παραμείνει πόλη ανοιχτή, μακριά απ' το σκοταδισμό και τη μισαλλοδοξία.

Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος στηρίζουμε τη διοργάνωση του Thessaloniki Pride κόντρα στην αέναη δυστοπική συνθήκη και για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Ελλάδα, στην όλο και πιο συντηρητική Ευρώπη, στον κόσμο όπου ο αυταρχισμός απέναντι στα σώματά μας δυναμώνει. Βγαίνουμε στον δρόμο για τη διεκδίκηση αυτών που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα: Του δικαιώματος στην αγάπη, όπως εμείς την επιλέγουμε, της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της ισότητας απέναντι στον νόμο.

Τη στιγμή που ο συνήγορος των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου αναβαθμίζεται σε Υπουργό Υγείας, που η κυβέρνηση παγώνει ή ξηλώνει ό,τι έχει κερδηθεί με κόπο κι ενώ ο σεξισμός, η ομοφοβία και η τρανσφοβία ενυπάρχουν σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, εμείς έχουμε αποφασίσει πως, συλλογικά, δεν θα επιτρέψουμε να εξαπλωθεί περαιτέρω αυτή η παρακμή. Είναι αναγκαίο να θέσουμε ακόμη αυστηρότερα τα όριά μας και να πάμε τις διεκδικήσεις μας ένα βήμα παραπέρα.

Ζούμε μαζί, παλεύουμε μαζί και θα κερδίζουμε μαζί, βήμα βήμα τις ζωές μας, μέχρι να μπορέσουμε να ζήσουμε ελεύθερα κι ισότιμα».

Πληροφορίες - φωτ. από Voria.gr, gazzetta.gr, grtimes.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)