to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:21 | 20.09.2021

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αντιστρέψει την πυραμίδα με μέτρα που αφορούν την κοινωνική πλειοψηφία

«Τα μέτρα που ανακοινώσαμε στην ΔΕΘ είναι κοστολογημένα και ρεαλιστικά και αντιμετωπίζουν βασικά ζητήματα στο σήμερα» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ρ/στ «Αθήνα 9.84»


«Τα μέτρα που ανακοινώσαμε στην ΔΕΘ είναι κοστολογημένα και ρεαλιστικά και αντιμετωπίζουν βασικά ζητήματα στο σήμερα» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ρ/στ «Αθήνα 9.84», επισημαίνοντας ότι το «σύνολο των μέτρων που ανακοινώσαμε στην ΔΕΘ αθροίζουν σε 5 δισ ευρώ για το 2022». «Ειδικά για τα μόνιμα μέτρα έχουμε ένα κόστος της τάξης του 1,6 δισ. για το 2022» συνέχισε ο ίδιος, το οποίο «περιλαμβάνει τις παρεμβάσεις για το ΕΣΥ, την Παιδεία, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος».

«Ας μας απαντήσει η κυβέρνηση ποιο θα είναι το οικονομικό, κοινωνικό και δημοσιονομικό κόστος αν δεν υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα» τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, υπενθυμίζοντας ότι «η ΝΔ ήταν που οδήγησε την χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, την οικονομία σε απώλεια του ΑΕΠ κατά 25% και την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση».

«Ειδικά για τους μικρομεσαίους, είναι κεφαλαιώδους σημασίας το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας», διεμήνυσε ο Αλ. Χαρίτσης, διευκρινίζοντας ότι «η πρότασή μας, που έχει τεθεί και πανευρωπαϊκά από τα επιμελητήρια, για διαγραφή μέρους του χρέους αυτού ανέρχεται στα 1,7 δισ., και θα δημιουργήσει σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά αποτελέσματα αλλά και δημοσιονομικά οφέλη».

Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση να «κάνει επιτέλους μια σοβαρή και εμπεριστατωμένη ανάλυση των μέτρων μας, όπως κάναμε εμείς με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού», επαναλαμβάνοντας ότι «από το κυβερνητικό πακέτο των 3,5 δισ., μόλις τα 400 εκ. αφορούν σε νέα μέτρα, τα περισσότερα από τα οποία μάλιστα αφορούν τα πολύ μεγάλα εισοδήματα, όπως η περίφημη φοροαπαλλαγή για την γονική παροχή έως και 800.000 ευρώ». «Αυτό που κάνει η κυβέρνηση δεν είναι να ελαφρύνει την μεσαία τάξη αλλά τα μεγάλα εισοδήματα και τις μεγάλες ιδιοκτησίες» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Εμείς αντιστρέψαμε την πυραμίδα δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στην στήριξη των ασθενέστερων στρωμάτων, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων» αντιπαρέβαλλε ο Αλ. Χαρίτσης, ξεκαθαρίζοντας: «Μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά ως κοινωνική πλειοψηφία και όχι με τους λίγους και ισχυρούς φίλους του κ. Μητσοτάκη» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)