to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:01 | 20.09.2021

Κοινωνία

Απέχουν οι Πανεπιστημιακοί από τη νοσηλεία ασθενών Covid

Μια παράλογη απόφαση της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κατήγγειλε η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών και αφορά στην απόφαση οι πανεπιστημιακοί να μην ασχολούνται με περιστατικά covid. Μάλιστα αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό είναι ότι αρκετά μέλη της επιτροπής επιστημόνων είναι πανεπιστημιακοί!


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με απαράδεκτο έγγραφό της (ΑΠ 59555, 31-8-21) που κοινοποιήθηκε προ ημερών σε πολλά νοσοκομεία η Ιατρική Σχολή Αθηνών διαμηνύει πως οι κκ Καθηγηταί υπεύθυνοι πανεπιστημιακών κλινικών δημόσιων νοσοκομείων κηρύσσουν λιποταξία από την περίθαλψη ασθενών COVID και ανακοινώνουν προς την πολιτεία πως όλα αυτά τα περιστατικά θα κατευθύνονται αποκλειστικά σε κλινικές του ΕΣΥ.

Πέρα από όλα τα υπόλοιπα, η λιποταξία αυτή των κκ Καθηγητών - που μάλλον θεωρούν ως ιδιωτικά τους μαγαζιά τις πανεπιστημιακές κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων – θίγει καίρια το νοσοκομείο μας που συνεφημερεύει με το Λαϊκό και έχει πολυετή πικρή εμπειρία σκανδαλώδους εύνοιας προς τους κκ Καθηγητάς από τις διοικήσεις ΕΚΑΒ και ΕΚΕΠΥ τόσο πριν την επιδημία όσο και κατά την επιδημία. Είναι γνωστό πως οι κκ Καθηγηταί ΑΠΕΧΘΑΝΟΝΤΑΙ τα επείγοντα περιστατικά γενικώς, γιατί προτιμούν να νοσηλεύουν στις πανεπιστημιακές κλινικές αποκλειστικά ασθενείς που έχουν πρώτα περάσει από τα (δυστυχώς νόμιμα) ιδιωτικά ιατρεία των κκ Καθηγητών. Το σκανδαλώδες είναι πως σε αυτήν την απαράδεκτη πρακτική πάντα και με όλες τις κυβερνήσεις έχουν διαχρονικά τις πλάτες των αρμόδιων του υπουργείου Υγείας.

Όμως τώρα η αθλιότητα αυτή επιδιώκεται εγγράφως και απροσχημάτιστα. Πέρα από τις ενέργειες ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ, Ιατρικών Συλλόγων κλπ προκύπτει ειδικό θέμα για το νοσοκομείο μας που είναι ήδη τρομερά επιβαρυμένο και από περιστατικά COVID και από περιστατικά λοιπής νοσηρότητας. Τόσο ο Διοικητής όσο και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και το Επιστημονικό Συμβούλιο έχουν το αυτονόητο καθήκον να διαμηνύσουν προς κάθε αρμόδιο πως δεν θα επιτραπεί αυτή η αυθαιρεσία. Ειδικά δε προς τον πρόεδρο ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ κ. Παπαευσταθίου πρέπει να σταλθεί ιδιαίτερο έγγραφο που θα του επισημαίνει ότι αν υποκύψει στα κελεύσματα των κκ Καθηγητών απαλλάσσοντας τις πανεπιστημιακές κλινικές θα είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)