to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:38 | 13.10.2021

πηγή: efsyn.gr

Διεθνή

Από στραγγαλισμό ο θάνατος της Γκάμπι Πετίτο

Θύμα στραγγαλισμού έπεσε η 22χρονη Αμερικανίδα, η εξαφάνιση και η δολοφονία της οποίας συγκλόνισε τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροτομής, ενώ ο αρραβωνιαστικός της παραμένει άφαντος


«Η αιτία θανάτου είναι στραγγαλισμός και πρόκειται για ανθρωποκτονία», δήλωσε χθες ο ιατροδικαστής Μπρεντ Μπλου της κομητείας του Τέτον στην πολιτεία του Γουαϊόμινγκ, όπου στις 19 Σεπτεμβρίου βρέθηκε το πτώμα της νεαρής γυναίκας.

Η Γκάμπι Πετίτο είχε δολοφονηθεί τρεις με τέσσερις εβδομάδες πριν τον εντοπισμό του πτώματός της κοντά στο εθνικό πάρκο του Γκραντ Τέτον, πρόσθεσε ο Μπρεντ Μπλου, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω σχετικά με το πόρισμα της νεκροτομής.
Ο σύντροφός της, Μπράιαν Λόντρι, αναζητείται ακόμα από τις αρχές, που τον έχουν χαρακτηρίσει ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος για την έρευνα».

Ο δικηγόρος της οικογένειας της νεαρής μπλόγκερ, Στίβεν Μπερτολίνο, δήλωσε ότι ο θάνατός της σε τόσο μικρή ηλικία είναι τραγωδία.

Ωστόσο, υπογράμμισε, ο Λόντρι καταζητείται μόνο επειδή χρησιμοποίησε παράνομα την πιστωτική κάρτα της αρραβωνιαστικιάς του.

Το χρονικό

Το ζευγάρι είχε αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο για ένα ταξίδι με ένα ειδικά διαμορφωμένο βαν, το οποίο θα διαρκούσε τέσσερις μήνες, με στάσεις σε εντυπωσιακά τοπία των εθνικών πάρκων των δυτικών ΗΠΑ, κατά το οποίο αναρτούσαν τακτικά φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram και το YouTube.

Ωστόσο, την 1η Σεπτεμβρίου, ο 23χρονος επέστρεψε μόνος του με το βαν στο Νορθ Πορτ, στην Φλόριδα, όπου το ζευγάρι κατοικούσε στο σπίτι της οικογένειας του.

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία του Μόαμπ, μια μικρή πόλη της Γιούτα, έφερε στο κέντρο της υπόθεσης τον αρραβωνιαστικό.

Η Πετίτο εμφανίζεται σε αυτό να κλαίει σε ένα αυτοκίνητο, μετά την επέμβαση της αστυνομίας στις 12 Αυγούστου λόγω καυγά μεταξύ του ζευγαριού.

«Νευριάζει μερικές φορές», λέει ο Λόντρι στους αστυνομικούς, ενώ εξηγεί ότι είχαν μια διαφωνία και αυτή τον χτύπησε με το κινητό της τηλέφωνο.

Η τελευταία επαφή που είχε η Πετίτο με την οικογένειά της ήταν στις 21 Αυγούστου, σύμφωνα με τον πατέρα της Τζόζεφ. Η μητέρα της είπε ότι έλαβε ένα τελευταίο μήνυμα SMS στις 30 Αυγούστου, αλλά δεν είναι σίγουρη αν το έγραψε η κόρη της.

Μετά την δήλωση της εξαφάνισής της, ο Λόντρι αρνούνταν συστηματικά να απαντήσει στις ερωτήσεις της αστυνομίας του Νόρθ Πορτ, πριν εξαφανιστεί.

«Τσίρκο ενημέρωσης»
Η τραγική υπόθεση είναι από τις πολλές στις ΗΠΑ, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εξαφανίζονται κάθε χρόνο. Ωστόσο, η μεγάλη κάλυψή της από τα μέσα ενημέρωσης προκάλεσε πολεμική όσον αφορά την δυσανάλογη προσοχή που δίδεται στις εξαφανίσεις λευκών γυναικών σε σχέση με τις εξαφανίσεις γυναικών από μειονότητες.

Ο ιατροδικαστής Μπλου καταδίκασε την Τρίτη αυτό το «τσίρκο ενημέρωσης» γύρω από μια έρευνα για «έναν θάνατο ανάμεσα σε τόσους άλλους σε όλη τη χώρα θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας». «Είναι θλιβερό που αυτοί οι θάνατοι δεν έχουν τόση κάλυψη, όπως αυτός», σημείωσε.

tags: ΗΠΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)