to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:26 | 18.09.2021

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός από το Κουτσόχερο: Οι ανοιχτές δομές και η ισορροπία με τις τοπικές κοινωνίες είναι η μόνη ανθρωπιστική και αποτελεσματική στρατηγική

Στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας βρέθηκε το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας


Στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας βρέθηκε το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας που αποτελούσαν ο βουλευτής, Βασίλης Κόκκαλης, η αναπληρώτρια συντονίστρια, Μαρία Λυροπούλου, η υπεύθυνη του τμήματος Αλληλεγγύης και Δικαιωμάτων, Ελένη Σδράλη και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, Ερμίνα Μαγαλιού.

Ακολουθούν σημεία από τις δηλώσεις του τομεάρχη μετά το τέλος της επίσκεψης:

- Η δομή δημιουργήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε δουλέψει καλά στο παρελθόν και συνεχίζει αξιοπρεπώς, με συνθήκες ανθρώπινες. Υπάρχει ανάγκη όμως να βελτιωθούν θέματα της καθημερινότητας, του ασύλου και της ένταξης.

- Οι ανοιχτές δομές και η πολιτική που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους σε ισορροπία και διάδραση με τις τοπικές κοινωνίες έχουν αποτέλεσμα και όχι οι κλειστές δομές τις οποίες μεθοδεύει η κυβέρνηση και στα νησιά, με τον υπουργό να πανηγυρίζει σήμερα στη Σάμο, που θα φιλοξενήσει και θα φυλακίσει εκεί χιλιάδες ψυχές στον ρόλο της ασπίδας της Ευρώπης.

- Η δομή έχει ανάγκη τόσο την άμεση παράταση των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ όσο και προσλήψεις νέου προσωπικού μονίμων και συμβασιούχων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)