to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:27 | 18.09.2021

Πολιτική

Στ. Καλπάκης: Στη ΔΕΘ με ένα εναλλακτικό προοδευτικό σχέδιο για το αύριο της χώρας

“Οι εργαζόμενοι αλλά και η κοινωνία μέσα από τα social media πέτυχαν μία νίκη. Αυτό, όμως, που αποτράπηκε σήμερα κανείς δεν μας λέει ότι δεν θα επιχειρηθεί ξανά στο μέλλον όσο υπάρχει ο εργασιακός νόμος Χατζηδάκη”.


“Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ένα εναλλακτικό, προοδευτικό σχέδιο για το αύριο της χώρας” ανέφερε ο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA CHANNEL και την εκπομπή “Kontra 24” με τη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη. Αιχμές αυτού του σχεδίου είναι η αύξηση του βασικού μισθού, η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας, η στήριξη του κοινωνικού κράτους με έμφαση στο ΕΣΥ και τη Δημόσια Εκπαίδευση και φυσικά μία δέσμη προτάσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακρίβειας”.


Αναφερθείς στα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ επισήμανε ότι “οι μεγάλες προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί πριν από την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ τελικά χρειάστηκε μόνο τρεις ημέρες για να διαψευστούν και από τις κυβερνητικές διαρροές για πρόσθετα μέτρα. Φαίνεται ότι δεν έπεισε και πολλούς ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό αποτυπώθηκε και σε έρευνες όπου η πλειοψηφία των πολιτών δεν βρίσκει αποτελεσματικά όσα εξήγγειλε και ακόμη χειρότερα δεν βρίσκει τον εαυτό της σε όσα εξαγγέλθηκαν”.


Σχετικά την υπόθεση της e-food τόνισε ότι “Ο νόμος Χατζηδάκη έδωσε το νομικό πλαίσιο στην e-food”. Απαντώντας στις αιτιάσεις της Ν.Δ. επισήμανε ότι “το ερώτημα το οποίο πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση είναι γιατί, αυτό που συνέβη τώρα με την e-food δεν έγινε πριν έξι μήνες, πριν ένα χρόνο ή ακόμα και όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ” και υπογράμμισε ότι “Αυτό συμβαίνει τώρα, γιατί στο άρθρο 69 του νόμου Χατζηδάκη, στην παράγραφο 2, ορίζονται με σαφήνεια οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων τεκμαίρεται πότε μία σύμβαση δεν είναι εξαρτημένης εργασίας αλλά ανεξάρτητης υπηρεσίας ή έργου. Πρόκειται καθαρά για φωτογραφική διάταξη”.


Τέλος, υπογράμμισε ότι “οι εργαζόμενοι αλλά και η κοινωνία μέσα από τα social media πέτυχαν μία νίκη. Αυτό, όμως, που αποτράπηκε σήμερα κανείς δεν μας λέει ότι δεν θα επιχειρηθεί ξανά στο μέλλον όσο υπάρχει ο εργασιακός νόμος Χατζηδάκη”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)