to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:24 | 17.09.2021

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: «Στην ΔΕΘ ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει το σχέδιο για την προοδευτική προοπτική που έχει ανάγκη η χώρα»

Συνέντευξη του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση, στον ρ/στ «Real fm 97.8» (Νίκος Χατζηνικολάου, Αντώνης Δελατόλας)


«Είναι σημαντικό για την ίδια την κοινωνία να παρουσιάσουμε μια διαφορετική προοπτική για την χώρα» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Real fm 97.8», τονίζοντας ότι «ο κόσμος έχει βαρεθεί να ακούει πλειοδοσίες και μέτρα χωρίς αντίκρισμα στην ζωή του και αντιλαμβάνεται ότι οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης για την οικονομία απέχουν πολύ από την πολύ δύσκολη πραγματικότητα που βιώνει».

«Η δεκαετής κρίση και οι επιπτώσεις της πανδημίας έχουν διαμορφώσει μια απολύτως δυσχερή κατάσταση στην ελληνική οικονομία» συνέχισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας τα «τεράστια προβλήματα ρευστότητας των μικρομεσαίων», την «συσσώρευση των κόκκινων δανείων» και την «έκρηξη των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, τις πρώτες ύλες και το κόστος της ενέργειας» και επισημαίνοντας ότι «ήδη από τον περασμένο Ιούνιο η ΓΣΕΒΒΕ προειδοποιούσε ότι 1 στις 4 επιχειρήσεις δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο ενεργειακό κόστος».

«Απέναντι σε όλα αυτά η κυβέρνηση είτε θριαμβολογεί είτε προχωρά σε ενισχύσεις αργοπορημένες και άδικες στην κατανομή τους» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης στην ΔΕΘ έταξε δώρα και όχι ουσιαστική ενίσχυση στα ευάλωτα στρώματα και στη νεολαία», όπως «τα 9 ευρώ το μήνα για το ενεργειακό κόστος» και «τα 100 ευρώ στους νέους για την πρώτη τους δουλειά».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να φέρει την ελληνική οικονομία σε αναπτυξιακούς ρυθμούς μετά από μια πολύ μεγάλη κρίση, να ρυθμίσει το χρέος και να δημιουργήσει το σωτήριο μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δισ.» υπενθύμισε τομεάρχης Ανάπτυξης, διερωτώμενος: «Που θα ήμασταν σήμερα αν δεν είχαν γίνει όλα αυτά;».

«Η ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο θα είναι το εφαλτήριο για να παρουσιάσουμε την θετική μας πρόταση για το πώς μπορούν τα πράγματα να πάνε διαφορετικά για το σύνολο της κοινωνίας» δήλωσε ο βουλευτής. «Ένα σχέδιο που θα επιτρέψει στους εργαζόμενους, στους νέους, στους μικρομεσαίους, στους συνταξιούχους και στους αγρότες, να δουν τον εαυτό τους στην επόμενη μέρα» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)