to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:07 | 16.09.2021

Διεθνή

Ιταλία: Υποχρεωτικό το green pass για όλους τους εργαζόμενους από τις 15 Οκτωβρίου

Η κυβέρνηση της Ιταλίας επισημοποιεί την υποχρεωτική υιοθέτηση του «green pass» για την Covid-19 για τους υπαλλήλους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αρχής γενομένης από την 15η Οκτωβρίου.


Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, συνάντησε τα ιταλικά συνδικάτα χθες, Τετάρτη, το απόγευμα. Ακολούθησε σήμερα το πρωί συνάντηση με εκπροσώπους της συμμαχίας κομμάτων και εν συνεχεία με τους Iταλούς περιφερειάρχες.

Παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση ζήτησε και από τους Ιταλούς βουλευτές και γερουσιαστές να προχωρήσουν στην υιοθέτηση του υποχρεωτικού «πράσινου πάσου», αλλά τη σχετική απόφαση θα πρέπει να τη λάβει, αυτόνομα, το ιταλικό Κοινοβούλιο.

Το green pass στην Ιταλία ισχύει για έναν χρόνο και εκδίδεται 15 ημέρες μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Οι ανεμβολίαστοι θα συνεχίσουν να εισέρχονται σε χώρους εργασίας και σε κάθε άλλο κλειστό χώρο, πραγματοποιώντας διαγνωστικό έλεγχο κάθε 48 ώρες.

Το κόστος των τεστ μειώνεται στα 15 ευρώ για τους ενήλικες και 8 ευρώ για τα παιδιά. Θα είναι δωρεάν μόνον για τους πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν για αποδεδειγμένους λόγους υγείας.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, «στόχος της κυβέρνησης είναι να πείσει τα τρία εκατομμύρια εργαζομένων που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί -και σε μεγάλο βαθμό είναι αναποφάσιστοι- να σπεύσουν να αποκτήσουν τη σημαντική, αυτή ασπίδα προστασίας».

Η Ιταλία, με τον τρόπο αυτό, είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ζητά από όλους τους εργαζόμενους «πράσινο πάσο» για να μπορούν να εισέρχονται στους χώρους εργασίας.

Όποιος παραμείνει σε καθεστώς τηλεργασίας δεν θα υποχρεούται να διαθέτει «πράσινο πάσο» για να δουλεύει, αλλά θα το χρειάζεται για να εισέρχεται σχεδόν σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπως καταστήματα, καφέ, γυμναστήρια, κινηματογράφους, θέατρα και εκθέσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)