to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:54 | 16.09.2021

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού: Τελευταίος αποχαιρετισμός στον αγωνιστή Γιάννη Θεωνά

«Σε όλη του τη ζωή και μέχρι την τελευταία ικμάδα της υπηρέτησε με πάθος τις πανανθρώπινες αξίες της δικαιοσύνης, της ισότητας, της ελευθερίας, της εργασίας, των δικαιωμάτων, του σοσιαλισμού και της Ενότητας της Αριστεράς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού ως το τελευταίο αντίο στον Γ. Θεωνά


Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού αποχαιρετά τον σύντροφο Γ. Θεωνά

Ήμασταν όλοι εκεί, στην πολιτική κηδεία για να αποχαιρετίσουμε τον αγωνιστή, το σύντροφο και φίλο Γιάννη Θεωνά. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, βουλευτές, στελέχη και μέλη Οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, συνεργάτες του από την ΚΕΔΑ, ΓΣΕΕ, ΟΤΕ και πολλοί σύντροφοι, φίλοι και γείτονές του.

Εκ μέρους της Οργάνωσης Σαρωνικού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ της οποίας υπήρξε πολύτιμο μέλος αποχαιρετά τον Γιάννη Θεωνά ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου ξεκινώντας με τους στίχους του Γ. Ρίτσου .

Ήσουν καλός κι ήσουν γλυκός κι είχες τις χάρες όλες

Αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στο τεράστιο έργο που επιτέλεσε στην υπόθεση της Αριστεράς, στους συνδικαλιστικούς του  αγώνες και κυρίως στις προσπάθειες  του για την ενότητα της Αριστεράς.

Είχε την πολύτιμη «στόφα» του αγνού, σεμνού, ανδιοτελή και συνεπή αριστερού αγωνιστή. Σε όλη του τη ζωή και μέχρι την τελευταία ικμάδα της υπηρέτησε με πάθος τις πανανθρώπινες αξίες της δικαιοσύνης, της ισότητας, της ελευθερίας, της εργασίας, των δικαιωμάτων, του σοσιαλισμού και της Ενότητας της Αριστεράς.

Πάντα μας άκουγε, με σοφία μας συμβούλευε, πάντα γλυκύτατος και με σπάνια δεξιότητα στη σύνθεση απόψεων. Υπήρξε αυθεντικός ιδεολόγος και ανθρωπιστής βοηθώντας συνανθρώπους του ανεξαρτήτως ιδεολογίας. Ένας άνθρωπος σεμνός που μας δίδαξε -πρώτα απ’ όλα- με το παράδειγμα της ζωής του. Η προσωπική του ηθική θα μας λείψει όσο και η σκέψη του.

Τέλος μια και τα τελευταία χρόνια έμενε στην Γαλάζια Ακτή του Δήμου Σαρωνικού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά του στα κοινά της πόλης μας που ήταν και δημότης της και στην συμμετοχή του ως μέλος στην Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού, την οποία βοήθησε με κάθε μέσον ώστε να παραμείνει ένα θαλερό κύτταρο στην κοινωνία μας. Με τις ομιλίες του, αλλά και τις πολιτικές του αναλύσεις έδινε ένα ουσιαστικό ιδεολογικό νόημα στη ζωή της οργάνωσης .

Η είδηση του θανάτου του μας έχει συγκλονίσει, θα τον θυμόμαστε με συγκίνηση και θαυμασμό, ως αξιοθαύμαστο σύμβουλο και σύντροφο, έναν άνθρωπο του οράματος αλλά και της δράσης, που με το παράδειγμά του θα συνεχίζει να εμπνέει τους αγώνες μας για διεκδικήσεις, για την δικαιοσύνη και την πρόοδο.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του οικογένεια την σύζυγο του, τα παιδιά του, τα εγγόνια του, τους φίλους και τους συντρόφους του.

Καλό ταξίδι σύντροφε και φίλε…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)