to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:36 | 16.09.2021

Διεθνή

Στις πέντε μονάδες η διαφορά μεταξύ SPD και CDU/CSU, κερδίζει έδαφος η Αριστερά

Ένας στους έξι ψηφοφόρους θα περιμένει να αποφασίσει την τελευταία στιγμή, δηλαδή στις 26 Σεπτεμβρίου


Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με σημερινή έρευνα του Ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό της Handelsblatt, το SPD χάνει μία μονάδα και πέφτει στο 25%, πέντε μονάδες μπροστά από την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), η οποία χάνει επίσης μία μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση.

Οι Πράσινοι παραμένουν στο 15%, η Εναλλακτική για τη Γερμανία βρίσκεται στο 11% (-1), ενώ σταθερά στο 10% βρίσκονται οι Φιλελεύθεροι (FDP), με την Αριστερά να κερδίζει δύο μονάδες και να φθάνει στο 8%.

Όπως επισημαίνεται από την έρευνα πάντως, ένας στους έξι ψηφοφόρους θα περιμένει να αποφασίσει την τελευταία στιγμή.

«Καθοριστικής σημασίας οι προσεχείς εκλογές»

Κατά την άποψη του προέδρου του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW), Μάρτσελ Φράτσερ, οι ομοσπονδιακές εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής θα είναι καθοριστικές για τις επόμενες δεκαετίες. Πρόκειται για τις πιο σημαντικές εκλογές από το 1990, υποστηρίζει.

«Έχουμε μια τεράστια καθυστέρηση μεταρρυθμίσεων. Η Γερμανία βρίσκεται μπροστά σε μια σημαντική καμπή για τέσσερα βασικά ζητήματα του μέλλοντος: την προστασία του κλίματος, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τον οικονομικό μετασχηματισμό και τον παγκόσμιο ανταγωνισμό με την Κίνα και τις ΗΠΑ. Επίσης και στο θέμα της κοινωνικής πόλωσης, η οποία έχει ενταθεί πάρα πολύ εξ αιτίας της πανδημίας. Αυτές είναι γιγαντιαίες προκλήσεις για όλες τις γενιές. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τους υπερθετικούς βαθμούς, αλλά σε αυτές τις εκλογές θα αποφασιστεί προς τα πού θα κατευθυνθεί η Γερμανία τα επόμενα 50 χρόνια. Πρόκειται για τις πιο σημαντικές ομοσπονδιακές εκλογές από το 1990», είπε ο διακεκριμένος οικονομολόγος στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)