to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:35 | 15.09.2021

Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: Η «Πλεύση Ελευθερίας» θα κατέβει στις εκλογές

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση» να συμπορευτεί όμως με «δυνάμεις που έχουν προδώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» όπως ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛΛ. ή ΜέΡΑ25


«Όποτε κι αν γίνουν εκλογές, η Πλεύση Ελευθερίας θα συμμετάσχει και θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» διεμήνυσε η πρόεδρος του κόμματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, απορρίπτοντας τυχόν συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛΛ. ή ΜέΡΑ25 και τονίζοντας «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμπορευτούμε με δυνάμεις που έχουν προδώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, ή έχουν ζημιώσει τη χώρα, ή έχουν κοροϊδέψει» πρόσθεσε.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι: «ο ΣΥΡΙΖΑ για ένα πράγμα μας πείθει, ότι όλα τα έκανε για την καρέκλα, τα έκανε για την εξουσία», ότι το ΚΙΝΑΛ «έχει κριθεί από τους πολίτες", ενώ για τον Γ. Βαρουφάκη, ανέφερε ότι «αλλάζει τις θέσεις σαν τα πουκάμισα».

Επέρριψε ευθύνες και στον πρωθυπουργό και στον Μ. Χρυσοχοΐδη για τους χειρισμούς τους στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές και ζήτησε «κρατική μέριμνα» για την αποζημίωση «στο 100%» των πληγέντων.

«Δε ξεχνάμε, ούτε θα αφήσουμε να ξεχαστεί η καταστροφή και οι ευθύνες, ούτε θα αφήσουμε το καμμένο δάσος να μην αναδασωθεί» είπε η Ζ. Κωνσταντοπούλου - προβάλλοντας βίντεο από την επίσκεψή της στην Εύβοια την περίοδο των πυρκαγιών - και συνέχισε: «Το συγνώμη δε σβήνει τις ευθύνες, ούτε τις φωτιές. Και θα πρέπει να υπάρξει ανάληψη ευθύνης, λογοδοσία, απονομή της δικαιοσύνης, η οποία δυστυχώς ακόμη εκκρεμεί». Σημείωσε, ότι εάν είχε υπάρξει μέχρι σήμερα λογοδοσία για το Μάτι, ίσως να είχαν αποφευχθεί οι πρόσφατες καταστροφές.

Για την οικονομία, ανέφερε ότι ο δανεισμός της χώρας, έστω και με φθηνότερα δάνεια, δεν οδηγεί σε ανάπτυξη με κοινωνικής συνοχή και ευμάρεια και ότι, ενώ «το χρέος έχει εκτιναχθεί πάνω από 200% σε ιστορικά υψηλότατα» δεν υπάρχει καμία σκέψη για κάποια «πολιτική αμφισβήτησης και απομείωσης του».

Τέλος, αναφέρθηκε στις γερμανικές αποζημιώσεις και στην απώλεια του Μ. Θεοδωράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «υπόδειγμα διεκδίκησης και αντίστασης».

Πηγή: efsyn.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)