to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:11 | 15.09.2021

Διεθνή

«Φορολογήστε τον πλούτο»: Η απάντηση της Αλεξάντρια Οκάσιο – Κορτέζ για το φόρεμά της στο Met Gala

Η Δημοκρατική βουλευτής απάντησε σε όσους την κατηγόρησαν για υποκρισία


Την επιλογή φορέματός της στο κόκκινο χαλί του Met Ball υπερασπίστηκε, μέσω social media, η Αλεξάντρια Οκάσιο – Κορτέζ. Το φόρεμα, με την υπογραφή της σχεδιάστριας Aurora James και την επιγραφή «Tax the Rich» (Φορολογήστε τον πλούτο) στην πλάτη, προκάλεσε αντιδράσεις στους χρήστες τον μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η απόφαση να παρευρεθεί εκεί η ίδια η βουλευτής των Δημοκρατικών, υπήρξε καθαυτή αμφιλεγόμενη κίνηση.  Δεν ήταν λίγοι αυτή που απέδωσαν στην Κορτέζ, υποκρισία καθώς, το σαφές μήνυμα που έστελνε το φόρεμά της, επικοινωνήθηκε σε ένα event όπου καλεσμένη είναι, διαχρονικά, η ελίτ της Νέας Υόρκης και του Χόλιγουντ, ενώ, η τιμή του εισιτηρίου, αγγίζει τα 35.000 δολάρια.

Η ίδια η Κορτέζ δεν άφησε την κριτική αναπάντητη. Η βουλευτής της Νέας Υόρκης τοποθετήθηκε, μέσω social media για την επιλογή της. Όπως είπε, οι εκλεγμένοι της πολιτείας της Νέας Υόρκης προσκαλούνται συχνά στο gala του Μητροπολιτικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, που αποτελεί και ένα από τα πιο σημαντικά events του χώρου της μόδας και τον τεχνών. «Λόγω της ευθύνης που έχουμε, να επιτηρούμε τα πολιτιστικά ιδρύματα της πόλης», όπως ανέφερε η ίδια στα Instagram Stories της και συνέχισε λέγοντας ότι, από όταν εξελέγη στο Κογκρέσο, το σώμα της αποτελεί «αστυνομεύεται» από όλες τις γωνίες πολιτικά. «Αλλά, τελικά, όλοι ανοίξαμε τη συζήτηση για την φορολόγηση των πλουσίων, μπροστά στο ίδιο λόμπι που λειτουργεί εναντίον της», συμπλήρωσε.

Το μέσο είναι το μήνυμα

Στη συνέχεια, η Αλεξάντρια Οκάσιο – Κορτέζ, θέλησε να επανέλθει στην εμφάνισή της, που σίγουρα έκανε αίσθηση, με ένα post στο Facebook.

«Το μέσο είναι το μήνυμα. Τώρα είναι η ώρα για παιδικούς σταθμούς, υγειονομική περίθαλψη, δράσεις για την κλιματική κρίση. Και φορολόγηση των πλουσίων.

Και ναι, για να προλάβω τις αντιδράσεις – οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης προσκαλούνται τακτικά στο MET αφού, μέσα στις αρμοδιότητές μας, είναι και η εποπτεία των πολιτιστικών φορέων της πόλης. Ήμουν μία από τους πολλούς που παρευρέθηκαν. Το φόρεμα είναι δανεισμένο από το Brother Vellies.

Είμαι περήφανη που συνεργάστηκα με την Aurora James, που είναι μία μαύρη γυναίκα, μετανάστρια σχεδιάστρια που στο έργο της δίνει έμφαση στη βιωσιμότητα. Έφτασε, με όλες τις πιθανότητες εναντίον της, να κερδίσει το βραβείο του Συμβουλίου Σχεδιαστών της Αμερικής. Συνεργαστήκαμε για να ανοίξουμε τις πύλες του MET», ανέφερε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)