to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:05 | 20.08.2013

Πολιτική

Τζ. Βαμβακά: Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ξέρουν πως πρόκειται για διάλυση της δημόσιας περίθαλψης

Δήλωση της Τζένης Βαμβακά Βουλευτού Β’ Πειραιά για τις εξελίξεις της μνημονιακής βαρβαρότητας σε όλες τις κοινωνικές δομές


    Απελπισμένος ο ελληνικός λαός παρακολουθεί τον νέο, πιο σκληρό γύρο της μνημονιακής βαρβαρότητας. Το κράτος διαλύεται, οι κοινωνικές υπηρεσίες αποσαθρώνονται, υπάλληλοι με προϋπηρεσία ετών, ακόμα και κάτοχοι διδακτορικών τίτλων, μέσω της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας οδηγούνται στην απόλυση. Σειρά έχουν τώρα τα σχολεία (Γενικά και Ειδικά), τα νοσοκομεία, τα κοινωνικά ιδρύματα, κι ότι άλλο υπάρχει στο κοινωνικό κράτος που χρειάζεται την κρατική μέριμνα και πρόνοια.

Η ανεργία καλπάζει, ιδιαίτερα των νέων μας. Κοινωνικός αποκλεισμός χωρίς τέλος, με άπειρες μνημονιακές ανακοινώσεις κατά του εχθρού λαού.

   Ο ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει πρωτοβουλίες σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα για έξοδο από τη μνημονιακή καταστροφή, με προοπτική, με οικονομική ανάπτυξη, στήριξη της μισθωτής εργασίας, με αξιοπρέπεια και ευημερία για όλους.

 Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οδηγείται σε συνολική κατάρρευση μετά τα πρώτα πλήγματα που υπέστη από τον μνημονιακό Καλλικράτη. Οι περικοπές ακόμα και στους θεσμοθετημένους πόρους της, δεν της επιτρέπουν να ανταποκριθεί ούτε στις στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών.

 Με την διαδικασία της αξιολόγησης – κινητικότητας ήδη βρίσκονται στο δρόμο χιλιάδες μόνιμοι υπάλληλοι αλλά και συμβασιούχοι που διορίστηκαν βάσει των σχετικών αποφάσεων του δικαστηρίου της Ε.Ε. 

   Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προειδοποιήσει ότι στόχος της τρόικας και του μνημονιακού προσωπικού δεν είναι ένα κράτος πιο λειτουργικό, πιο αποδοτικό, πιο αποτελεσματικό, στην υπηρεσία του λαού μας. Αντίθετα, είναι ένα κράτος χωρίς κοινωνικές υπηρεσίες, χωρίς πολιτική απασχόλησης.

 Τι να πούμε για την Υγεία; Ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει για  τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, κ. Γεωργιάδη ότι προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών όταν λέει ότι οι αλλαγές στο ΕΣΥ δεν έχουν σχέση με το Μνημόνιο. Οι δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας ότι δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος , έχουν την ίδια αξιοπιστία με τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις ότι «δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα».

Οι  εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που με το φιλότιμο τους κρατούν όρθιο το Σύστημα Υγείας, ξέρουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση ή εξορθολογισμό αλλά για διάλυση της δημόσιας περίθαλψης.

Ο Υπουργός Υγείας προωθεί τους μνημονιακούς στόχους για κατάργηση κλινών σε δημόσια νοσοκομεία, ένταξη προσωπικού του ΕΣΥ σε καθεστώς διαθεσιμότητας, άμεση συρρίκνωση και λουκέτο σε αρκετά νοσοκομεία. 

Οι ασθενείς που ταλαιπωρούνται και πληρώνουν από την τσέπη τους, το καταλαβαίνουν καθημερινά. 

Την ώρα που στη χώρα διευρύνεται η «υγειονομική φτώχεια» , δεν περισσεύει καμιά δομή περίθαλψης και κανένας εργαζόμενος στο ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ. 

Σήμερα υπάρχουν οι συλλογικές αντιστάσεις και η κοινωνική αλληλεγγύη στο χώρο της Υγείας.

Κοινό μέτωπο λοιπόν για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και την ανασυγκρότηση της δημόσιας περίθαλψης

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)